eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Magához tért a gyilkos kárpátaljai képviselő, máris kihallgatták

Ketten még válságos állapotban vannak azon képviselők közül, akik pénteken a Kereckei Községi Tanács ülésén sérültek meg. Egy ember azonban meghalt miután egy helyi poltikus kézigránátot robbantott a teremben.

Kórházi információk szerint az egyik súlyos sérült végtagjainál amputálni kellett. A kórházban ápolt 20 ember közül hatan súlyos, ketten válságos állapotban vannak.

Az orvosi beavatkozásokkal öt végtagot sikerült megmenteni, ám egy személynél elkerülhetetlen volt a végtag-amputáció.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk egy képviselő gránátokat robbantott fel a Kereckei Községi Tanács ülésén. Később kiderült, hogy a robbantó az 54 éves Szerhij Batrin volt, aki a Nép Szolgája párthoz tartozó képviselő.

Vitalij Glagola újságíró a Telegram-oldalán arról számolt be, hogy a merénylő felébredt a kórházban. Glagola szerint annak ellenére, hogy a férfi állapota súlyos, a rendőrség már ki is hallgatta a képviselőt.

A támadó kórtermét jelenleg is őrzik, nehogy a sérültek családtagjai meglincseljék.

Szintén az újságíró írt arról, hogy a robbantó búcsúlevelet hagyott maga után, amit a rendőrök találtak meg, amikor házkutatást tartottak otthonában - írja a kiszo.net ukrán forrásokra hivatkozva.

Az ukrán rendőrség terrorcselekménynek minősítette az incidenst.

SzerhijBatrin egy döntés után (nem őt választották meg jegyzőnek) hagyta el a termet, de előtte még szólt támogatóinak, hogy tartsanak vele. Állítólag az utcán közölte velük tervét, majd visszament és robbantott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×