eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rég nem látott súlyosságú olajkatasztrófa történt Amerika partjainál

Megrepedt egy tengeri csővezeték, jelentős mennyiségű nyersolaj szivárgott el, több vállalat kitermelését is leállították miatta.

Egy tenger alatti csővezeték megrepedése miatt 26 ezer hordónyi, azaz két olimpiai méretű úszómedence térfogatának megfelelő mennyiségű olaj folyt ki a Mexikói-öbölben, Louisiana közelében - írja a Bloomberg híradása alapján a Portfolio. Számos olajipari vállalat tengeri kitermelését leállították a Deepwater Horizon katasztrófa óta a legsúlyosabbnak nevezett olajkiömlés miatt, például az Occidental, a W&T Offshore és a Talos Energy-ét.

A termelési szünet napi mintegy 62 000 hordónyi kiesést jelent.

A lap azt írja, ha a tegnap történt olajszivárgás valóban olyan nagyságrendű volt, mint jelenleg gondolják, akkor ez lehet a legjelentősebb ilyen jellegű incidens 2010 óta, amikor a BP Deepwater Horizon fúrótorony katasztrófája miatt 3,2 millió hordó olaj ömlött ki Louisiana partjainál. Ha a szivárgás paramétereit megerősítik, akkor ez lenne a 11. legsúlyosabb ilyen eset az Egyesült Államok történetében.

Amíg meg nem találják a szivárgás forrását és el nem végzik a szükséges javításokat, addig az érintett vállalatoknak tilos újraindítaniuk a szivattyúzást.

Az első jelentés a szivárgásról csütörtökön érkezett, amikor a csővezetéket üzemeltető Main Pass Oil Gathering a csőben lévő nyomás csökkenését észlelte. Továbbra sem biztos azonban, hogy valóban a Main Pass-e a szivárgás forrása, mivel a közelben több üzemeltető is működik. Az érintett vállalatok egyike sem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×