eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A svéd parti őrség felvételén földgáz bugyog fel az Északi Áramlat 2 csővezetékből a Balti-tengeren, svéd felségvizeken 2022. szeptember 28-án. Négy nap alatt ez a negyedik hely, ahol megsérült az orosz gázt szállító Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték. A négy lyukból kettő Svédország, kettő pedig Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van. Svéd szeizmológusok 26-án két robbanást észleltek a vezetékpár nyomvonalán.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség

Elon Musk furcsán reagált arra, hogy az ukránoknak közük lehet az Északi Áramlat felrobbantásához

A technológiai guru rövid, egyszavas megjegyzést fűzött a hírhez.

A The Washongton Post azt állítja, hogy az ukrán titkosszolgálat egyik magas rangú tisztje irányíthatta a Balti-tenger alatt húzódó gázvezeték elleni szabotázs akciót. Az amerikai újság értesüléseit előbb a Mandiner, majd a Magyar Nemzet is átvette.

Eszerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes – aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált – volt az Északi Áramlat-művelet „koordinátora”, aki a logisztikát és a támogatást irányította egy hatfős csapat számára, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy vitorlást, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken.

Mint arról az Infostarton is többször beszámoltunk, 2022. szeptember 26-án három robbanás hatalmas szivárgást okozott az Északi Áramlat 1 és 2 vezetékeken, amelyek Oroszországból Németországba vezetnek a Balti-tenger alatt. A támadás következtében a tél közeledtével a hálózat négy gázvezetékéből csak egy maradt sértetlenül.

Sajátosan reagált viszont a The Washington Post cikkére Elon Musk. A milliárdos üzletember sokatmondóan egyetlen szóban foglalta össze véleményét.

Érdekes

– írta kommentben egy, a cikkről szóló bejegyzés alá.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×