eur:
390.67
usd:
366.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Ezúttal egy svéd-észt tengeralatti vezeték rongálódott meg

Egyre több a kérdőjel a hasonló történések körül.

Megrongálódott a Svédországot Észtországgal összekötő, tengeralatti távközlési vezeték - közölte Carl-Oskar Bohlin svéd polgári védelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, egyelőre nem tudják, ki vagy mi okozta a kárt, de az incidens vagy baleset még október 8-án történt, amikor a Finnországot és Észtországot összekötő gázvezetéken, illetve távközlési kábelen is károk keletkeztek, ráadásul ugyanabban a térségben.

Sauli Niinistö finn elnök korábbi nyilatkozataiban arról beszélt: az eddigi vizsgálatok alapján valószínű, hogy a Balticconnector vezetéken keletkezett kár külső behatás következménye.

Tavaly szeptemberben az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezetéken, Svédország és Dánia gazdasági övezetében történtek robbanások. A vizsgálatok azt már megállapították, hogy szándékos merénylet történt, de felelőst mind ez idáig nem neveztek meg.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×