eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról  egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dán fegyveres erők

Litvánia fokozza balti-tengeri vezetékei ellenőrzését

Kifutott a tengerre a litván haditengerészet egyik aknamentesítő hajója, amelynek feladata a balti állam és Svédország között tengerfenéken húzódó NordBalt vezeték ellenőrzése lesz. Ezen felül megerősítették a Butinge olajterminál védelmét.

Litvánia fokozza balti-tengeri energetikai infrastruktúrájának ellenőrzését - jelentette pénteken a BNS hírügynökség a balti állam hatóságaira hivatkozva.

Giedrius Premeneckas, a litván haditengerészet parancsnoka hangsúlyozta, hogy az intézkedéseket a Finn-öbölben történt incidensek nyomán rendelték el, amelyek során külső behatás miatt egy tengerfenéken futó gázvezetéken és két távközlési kábelen történtek károk. Az ügyben indított vizsgálatok a kínai NewNew Polar Bear nevű konténerszállító hajóra összpontosítanak, amely az incidens idején áthaladt a vezetékek felett. Egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy célzott szabotázsakció történt-e.

Időközben Kaja Kallas észt miniszterelnök bejelentette: arra utaló nyomok vannak, hogy a Balticconnector gázvezetéken és a kábeleken keletkezett károk összefüggésben állnak. Mint mondta, egyelőre egyetlen verziót sem zárnak ki az október 7-e és 8-a között történtek kapcsán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×