eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
A U.S. soldier from the 2nd Infantry Division, Stryker Battalion, next to an armored vehicle ahead of a joined live-fire exercise with South Korean army at Rodriguez Range in Pocheon, South Korea, on Wednesday, March 22, 2023. South Koreas defense ministry said in a statement Wednesday that the country plans to hold its largest-ever live-fire drills with the US in June in a move certain to anger North Korea, which has ramped up its provocations to new levels in response to recent military exercises. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Bloomberg

Bulgária 1,5 milliárd dollárért vásárolna amerikai fegyvereket

Az ügyletet még az amerikai törvényhozásnak is jóvá kell hagynia.

Az amerikai külügyminisztérium 1,5 milliárd dollár értékben engedélyezte Stryker páncélozott szállítójárművek és egyéb rendszerek esetleges eladását Bulgáriának - közölte a Pentagon alá tartozó Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség (DSCA).

A külügyminisztérium közleménye szerint Bulgária 183 különböző átalakítású Stryker páncélozott szállítójármű, valamint a kapcsolódó rendszerek és fegyverek vásárlására kért engedélyt.

A DSCA szerint a szállítmányok "erősíthetik Bulgária védelmi potenciálját", és lehetővé tennék, hogy hatékonyabban "fékezzék a fenyegetéseket a régióban".

Az amerikai kormány már értesítette a Kongresszust a döntéséről. A törvényhozásnak 30 napja van arra, hogy engedélyezze, vagy blokkolja az ügyletet.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×