eur:
389.56
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orosz rakétatámadásban megrongált lakóház romjai között mentők a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. április 14-én.
Nyitókép: Orosz rakétatámadásban megrongált lakóház romjai között mentők a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. április 14-én. MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko

Többen meghaltak és megsebesültek orosz rakétatámadásban Szlovjanszkban

Nyolcan meghaltak és huszonegyen megsebesültek pénteken egy orosz rakétatámadásban a Donyeck megyei Szlovjanszkban - közölte Pavlo Kirilenko regionális kormányzó az ukrán televízióban.

Előzőleg Kirilenko még öt halálos áldozatról és tizenöt sebesültről, valamint a romok alatt rekedt hét emberről írt a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

A kormányzó beszámolója szerint SZ-300-as rakéták csapódtak be a Bahmuthoz közeli város több lakóépületébe és más létesítményeibe. Rohammentők és rendőrök dolgoznak a helyszínen, igyekezve kimenteni a romok alá került embereket - közölte Kirilenko.

Röviddel később Darja Zarivna, Volodimir Zelenszkij elnök tanácsadója bejelentette, hogy egy kétéves gyermek a mentőben halt meg, miután kiszabadították a romok közül.

Az orosz és az ukrán fél több tucat elesett katona holttestét cserélte ki pénteken. A kijevi hatóságok 82 holttestről számoltak be, Moszkva nem közölt számokat.

Az ukrán hatóságok közlése szerint az ország elleni orosz háború kezdete óta Kijev mintegy 800 katona földi maradványait kapta vissza ilyen cserék során.

Andrij Kosztyin ukrán főügyész a nap folyamán bejelentette, hogy a vádhatóság tüzetesen megvizsgálja azt a videófelvételt, amelyen feltételezések szerint egy ukrán katona lefejezése látható.

"Jelen pillanatban az ukrán nyomozóhatóságok gőzerővel azon dolgoznak, hogy azonosítsák a tettest és az áldozatot" - mondta el Kosztyin Vilniusban tett látogatása során. Hozzátette: még nem tudja megerősíteni a felvétel hitelességét.

A Washingtonban tárgyaló Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteken nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a hét legfejlettebb iparú ország (G7) májusi csúcstalálkozóján megvitatja Volodimir Zelenszkij békeajánlatát.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×