eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ukrán katonák egy páncélozott személyszállító harcjárművön a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Az oroszok áttörhettek Bahmutban

Egy fontos védelmi vonalon juthattak át az oroszok Bahmutban.

Az orosz erők elfoglalták a bahmuti főpályaudvart. Átkeltek a vasútvonalon is, és birtokba vettek néhány házat.

Bahmuttól északra is előrenyomultak, de a helyzet itt még tisztázatlan. Ez azért fontos, mert egy bekerítő hadmozdulat része lehet az északi támadás – írja több forrás is a Twitteren.

Ezzel már a város 80 százalékát elfoglalták az orosz csapatok.

Az ilyen twitteres jelentésekről tudni kell, hogy főleg rádióforgalmazási adatok alapján állítják össze a térképeket a nem profi, de kimondottan jól tájékozott posztolók.

Az oroszok hivatalosan azt közölték, hogy "heves harcokat vívtak a Wagner katonai magánvállalat rohamosztagai az ukrán erőkkel a Donyeck megyei város nyugati negyedeinek elfoglalásáért".

Igor Konasenkov altábornagy szerint az orosz légierő és tüzérség által támogatott Wagner csoport rohamosztagait a szárnyakról ejtőernyős egységek biztosították, akadályozva az ukrán utánpótlást. A tábornok azt is mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt nap folyamán elszenvedett embervesztesége elérhette az 555 főt, közülük mintegy 340 katona a Donyeck körzetében - ehhez a frontszakaszhoz tartozik Bahmut is - vívott harcokban esett el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×