eur:
390.09
usd:
363.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
an attacker with a knife violent attacking with a knife
Nyitókép: Elmar Gubisch/Getty Images

Késes támadás Németországban, halálos áldozatok is vannak

Egy vonaton kezdett gyilkolásba egy férfi.

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett a brokstedti vasútállomásra.

Az NDR (Norddeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság) rendőrségi közlés alapján három súlyos és négy könnyebb sérültről ír, illetve arról, hogy a rendőrök egy 20-30 év körüli férfit fogtak el, aki ugyancsak megsebesült. Kórházba szállították, és amint lehet kihallgatják. Kilétéről egyelőre nincs információ.

Az állami és a szövetségi rendőrség is a helyszínen van, az ügyészség nyomoz.

Az állomást lezárták. A támadás hátteréről egyelőre nincsenek adatok.

A Bild című tömeglap tudni vélte, hogy a támadó Szíriából érkezett menekült, majd azt írta, hogy palesztin. Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély véres lett - írta hírportálján a Bild, amelynek értesüléseit hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Más portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentéseket idézve azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy valamilyen szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×