eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A címvédő norvég Magnus Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsij ellen játszik a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Elemzés: száznál is több alkalommal csalhatott Hans Niemann sakkozó

A világbajnok Magnus Carlsen előbb burkoltan, majd nyíltabban vádolta csalással.

A gyanú szerint Hans Niemann rezgő análgyöngyökkel csalhatott, ezeken keresztül kapott jelzést egy külső segítségtől az élőben közvetített meccsen.

Bár tagadta a csalást, a Chess.com végigelemezte a sportoló online pályafutását, és azt találta, csalásainak száma száz körül lehet, és még 2020-ban is voltak gyanús játszmái. A vizsgálatot a Wall Street Journal hozta nyilvánosságra – írja a Telex.hu.

A 72 oldalas jelentés azt is megemlíti, hogy

a sakkozó fejlődési pályája is gyanúsan szembemegy a megszokottal.

A jelentés szerint a Chess.com a csalásra utaló jelekkel már 2020-ban is szembesítette a sakkozót, aki miután elismerte a csalást, egy darabig ki volt tiltva a platformról. A visszatérésről üzenetváltásban egyeztetett a platform és a sakkozó, erről képernyőfotók is vannak.

A Chess.com a dokumentum szerint több irányból elemzi a gyanús játszmákat: a lépéseket összeveti a sakkprogramok által javasoltakkal, tanulmányozza a játékosok addigi teljesítményét, monitorozza, hogy a játékos mit csinál a gépén a játszma mellett, megnyit-e böngészőoldalakat például, illetve sakkmester elemzőktől kér véleményt.

(Nyitóképünkön a címvédő norvég Magnus Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsij ellen játszik a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.)

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×