eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A címvédő norvég Magnus Carlsen az orosz Jan Nyepomnyascsij ellen játszik a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Egy lépés után otthagyta a partit a világbajnok sakkozó – videó

Online tornán csapott össze újra Hans Niemann és a világbajnok sakkmester Magnus Carlsen, aki korábban csalással vádolta ellenfelét. Utóbbi ezt az alkalmat használta fel arra, hogy jelzést küldjön az igazáról.

A norvég Magnus Carlsen pályafutása során először lépett vissza egy versenytől, miután szeptember elején a Missouri állambeli Sinquefield-kupán kikapott az amerikai Hans Niemanntól. A világranglistát vezető norvég ezzel arra célzott, hogy ellenfele, Hans Niemann azon a versenyen csalt ellene – írja a Telex.hu.

Hétfőn tartották meg az online visszavágó versenyt. A 19 éves Hans Niemann d4-es nyitólépésére még válaszolt a 31 éves Magnus Carlsen, és a huszárját f6-ra tette, de világos c4-es második lépése után egyszerűen feladta.

A két szakkommentátort, Tania Sachdevet és a 2004-ben világbajnoki döntőt játszó Lékó Pétert megdöbbentette a hirtelen feladás. Hans Niemann kikapcsolta a kameráját, hiszen a rapid időbeosztású partijuk az ő villámgyőzelmével ért véget.

„Magnus nem hajlandó Niemann ellen játszani. A tornán játszani fog, de Hans ellen nem. Elég egyértelmű ez a nyilatkozat”

– értékelte Sachdev a The Guardiannek a látottakat.

Magnus Carlsen az első öt meccséből hármat megnyert, így neki ezzel a verességgel vélhetően nem forog veszélyben a továbbjutása.

A versenyről való kilépésről Twitter-bejegyzés is készült:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×