eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: NBC News/YouTube

Pusztítás ide vagy oda, a norvégokat elvarázsolta Freya, a rozmár – videó

Kacsákra és hattyúkra vadászik, és csónakokat süllyeszt el.

Már több mint egy hete varázsolja el a norvégokat Freya, a 600 kilós nőstény rozmár. Az állat előbb Krageróban, egy idilli kikötővárosban kapaszkodott fel csónakokra, néhányat el is süllyesztve, majd az oslói fjordoknál sütkérezett – írja a 444.hu, idézve a The Guardiant.

A rozmár korábban már feltűnt a brit, holland, dán és svéd partoknál is, a jelek szerint pedig most úgy döntött, Norvégiában folytatja a „nyaralást”.

Mint olvasható, Freya azonnal a helyi média sztárja lett, a Verdens Gang újság a honlapján élőben közvetítette a rozmár minden egyes mozdulatát. Felvették, ahogy kacsát üldöz és hattyút támad. Ezután a csónakokon szunyókált volna, de azok nem igazán bírták el a 600 kilós állatot.

Mivel a rozmár biztonságos távolságból nem veszélyes az emberre, a norvég hatóságok úgy döntöttek, békén hagyják. Arra kérték viszont a környék lakóit, hogy ne közelítsék meg.

A rozmár a sarkvidék északabbra fekvő területein él. Védett faj, elsősorban gerinctelen állatokkal, puhatestűekkel, rákokkal és apró halakkal táplálkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×