eur:
392.44
usd:
363.09
bux:
72077.62
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Ukrajnából elmenekült emberek buszra szállnak a szlovák-ukrán határátkelőnél a szlovákiai Felsőnémetiben 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Orosz pókhálóról beszél egy francia tábornok - a háború pénteki hírei

Magyarország nem fogadja el a 6. szankciós csomagot Oroszország ellen, a miniszterelnök részletesen elmondta, hogy miért. Románia és Ukrajna felől is rengetegen menekülnek Magyarországra.

2022.05.06. 22:36

Orosz beszámolók szerint civilek hagyták el a mariupoli acélmű területét

Több gyerek is van a busszal kimentettek között.

2022.05.06. 22:35

Állásfoglalást adott ki az ENSZ BT az ukrajnai háború ügyében

Mély aggodalmát fejezte ki az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) pénteken Ukrajna békéje és biztonsága fenntartásának tekintetében, és támogatásáról biztosította António Guterres ENSZ-főtitkár békés rendezésre irányuló erőfeszítéseit pénteken kiadott állásfoglalásában, amely az első a témában az Ukrajna elleni orosz háború februári megindulása óta.

Az állásfoglalást - amely ellen Oroszország sem emelt vétót - Norvégia és Mexikó kezdeményezte.

A BT "felidézi, hogy a tagállamok az Egyesült Nemzetek alapokmánya értelmében mindannyian kötelezettséget vállaltak nemzetközi vitáik békés eszközökkel történő rendezésére" - olvasható tovább a dokumentumban. "Az ENSZ Biztonsági Tanácsa erős támogatásáról biztosítja ENSZ-főtitkár békés rendezésre irányuló erőfeszítéseit" - teszi hozzá a szöveg, amely egyben felkéri Guterrest, hogy tájékoztassa a testületet a fejleményekről. (MTI)

2022.05.06. 20:34

Herszon megyét "lestoppolták" maguknak az oroszok

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerint a művelet "elhúzódott", amire nem számított - Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő szerint minden rendben halad.

2022.05.06. 20:21

Nem fenyeget orosz atomcsapás, de a kockázat növekedhet

Több mint két hónappal az Ukrajna elleni háború megindítása után növekszik az aggodalom amiatt, hogy Oroszország atomfegyvert is bevethet. Egy tekintélyes német szakértő szerint egyelőre távol vagyunk ettől, de teljesen kizárni nem lehet.

2022.05.06. 20:00

Volodimir Zelenszkij május 9-én Kijevben akarja látni Olaf Scholzot

Az ukrán elnök szerint az oroszok nem hiszik el, hogy a háborús bűnökért vádat emelhetnek ellenük, mert az országuk atomfegyverrel rendelkezik.

2022.05.06. 19:35

Egy kicsit változtatott olajszankciós javaslatán az Európai Bizottság

Ciprus, Görögország és Málta elvárja, hogy az Európai Unió tekintettel legyen aggodalmaikra az orosz nyersolaj embargójáról szóló javaslat részleteinek kidolgozásánál - közölte pénteken Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök athéni látogatásán.

2022.05.06. 19:12

Az ukránok oldalán harcoló fehéroroszok adtak hírt az azovsztali állapotokról

Időközben Oroszország ismét támadni kezdett Zaporizzsja megyében, és egy további területen is várható fokozott orosz offenzíva a következő napokban. Van olyan elfoglalt ukrán település, ahol már a luhanszki "népköztársaság" útleveleit osztják az oroszok.

2022.05.06. 19:00

Közeleg május 9. – fordulat, befejezés, folytatás?

A náci Németország fölött aratott győzelem napja 1945 óta ünnep, a Vörös téren és országszerte katonai parádékkal emlékeznek meg róla az oroszok.

2022.05.06. 18:36

A világ mezőgazdasági nagyhatalmai léptek az élelmiszerválság elkerülésére

Bejelentették, miként tervezik pótolni a világ mezőgazdasági piacán Ukrajna hatalmas gabona- vagy étolajtermeléséből eredő veszteségeket.

2022.05.06. 18:15

Deutsch Tamás: az orosz olajszállítás leállítása tönkretenné Magyarországot

A Brüsszel által javasolt embargó, az orosz olajszállítás leállítása tönkretenné Magyarországot, ezért nyilvánvalóan nemet kell rá mondani - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője pénteki videónyilatkozatában.

2022.05.06. 17:30

Legdrámaibb háborús emlékeiről beszélt egy volt mariupoli tengerészgyalogos

Megsérült és fogságba esett. Fogolycserével szabadult, most lábadozik.

2022.05.06. 17:22

Oroszoknak való kémkedésért ítéltek el egy litván politikust

Hat év börtönbüntetést szabtak ki pénteken Litvániában Algirdas Paleckis volt parlamenti képviselőre Oroszország számára végzett kémkedés vádjával.

A bíróság megállapította, hogy az 50 éves politikus egy szervezett csoport keretében kémkedett egy idegen állam javára. Az ügyészség szerint Paleckis egy vádlott-társával közösen 2017 februárja és 2018 októbere között információkat gyűjtött az orosz hírszerzés számára, amiért cserébe pénzt és más jutalmakat is kapott. (MTI)

2022.05.06. 17:21

Romániába érkezett Jill Biden, az amerikai elnök felesége

Ukrán menekültekkel, az őket segítő önkéntesekkel, amerikai katonákkal és román kormánytagokkal találkozik vasárnapig tartó látogatása során. A first lady repülőgépe a Fekete-tenger partján lévő Mihail Kogalniceanu támaszponton szállt le, ahol a Romániába vezényelt amerikai csapatok legnagyobb része, mintegy kétezer katona állomásozik.

Jill Biden indulását követően Twitter-üzenetben tudatta: azért látogat Romániába és Szlovákiába, hogy az (Amerikában vasárnap ünnepelt) Anyák napját ukrán anyák és gyermekek körében töltse, akik "Putyin (orosz elnök) háborúja" miatt kényszerültek elmenekülni otthonaikból. A first lady hozzátette: amerikai katonákkal is találkozik és meg akarja köszönni a szomszédos országoknak és segélymunkásoknak azt a támogatást, amelyet az ukrajnai menekülteknek nyújtanak.

Jill Biden nem először látogat Romániába: 2014-ben elkísérte az akkor alelnöki tisztséget betöltő Joe Bident, aki a Krím elcsatolása után látogatott Kelet-Európába, hogy Washington támogatásáról biztosítsa az orosz agressziótól tartó szövetségeseket. (MTI)

2022.05.06. 16:30

Óriási mennyiségű gabona "szorult be" Ukrajnába

Az ukrán fekete-tengeri kikötők blokádja, valamint a háború okozta más infrastrukturális nehézségek miatt csaknem 25 millió tonna gabonát nem tud exportálni Ukrajna - közölte pénteken az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) illetékese.

Mindeközben júliusban és augusztusban az új termés is bekerül a kereskedelmi rendszerbe, ugyanis "a háború ellenére a betakarítási körülmények nem tűnnek olyan vészesnek". Ez azonban szállítás vagy tárolókapacitás híján kárba veszhet, főként ha nem nyílik meg egy "gabonafolyosó" az export számára - mondta a CNN tudósítása szerint Josef Schmidhuber, a FAO piaci és kereskedelmi részlegének igazgatóhelyettese egy genfi ​​sajtótájékoztatón.

2022.05.06. 15:57

Még egy ország felmentést kaphat az embargó alól, ők a vákuum gázolaj miatt

Az INA is nyilatkozott a horvát értesülések kapcsán.

2022.05.06. 15:36

Menekültek a magyar kormány által fenntartott kárpátaljai intézményekben

Az orosz-ukrán háborús konfliktus kitörése óta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságán keresztül fenntartott és támogatott egyházi és oktatási intézmények, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és Szakképzési Centrumai, a nagydobronyi, péterfalvi, nagyberegi, karácsfalvai, munkácsi és técsői egyházi líceumok és kollégiumok több száz menekült magas színvonalú elszállásolásában, ellátásában vesznek részt. Az intézmények fűtési és egyéb rezsiköltségeit, kiadásait a nemzetpolitikai államtitkárság biztosítja. Potápi Árpád János közlése szerint a felsorolt intézményekben

jelenleg mintegy 800 belső-ukrajnai menekült

elszállásolása és ellátása valósul meg - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. (MTI)

2022.05.06. 15:33

Megszűnt az árstop, szlovén vállalkozók kérnek segítséget

Az üzemanyag- és energiaárak drágulása miatt vérzik a gazdaság, és nincs több tartalék - figyelmeztetett pénteken a Szlovén Kézműves és Vállalkozói Kamara (OZS), sürgetve az állam beavatkozását. Branko Meh, az OZS elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: az "abnormális" üzemanyagár-emelkedés dráguláshoz vezet a gazdaság minden szegmensében. Ezért elmondása szerint a kamara azonnali lépéseket vár az új kormánytól, amely nagy valószínűséggel június elején alakul meg. Úgy vélte: támogatási rendszert kell kialakítani a vállalkozók számára, vagy újra kell szabályozni az üzemanyagárakat.

A leköszönő kormány nem hosszabbította meg a két és fél hónappal korábban maximalizált üzemanyagár alkalmazásának időpontját, amit azzal magyarázott, hogy a piacok stabilizálódtak. Azóta már kétszer is emelkedett a benzin és a dízel ára Szlovéniában.

Jelenleg a 95-ös oktánszámú benzin literenkénti ára szolgáltatótól függően 1,652-1,716 euró. Május 1-jéig 1,503 euró volt a felső határ. A dízel ára 1,853-1,913 között mozog. Ennek rögzített ára szombatig 1,514 euró volt.

Peter Pisek, az OZS közlekedési részlegének vezetője elmondta: nagyon meglepte őket a 45 napos árszabályozás április 30-i eltörlése.

A készülő európai uniós olajembargóval kapcsolatban az OZS világos forgatókönyvet követel az államtól, hogy milyen alternatívái vannak az orosz olajnak.

Ha nincs más lehetőség, azt javasolják, Szlovénia csatlakozzon azon keleti beszerzésnek súlyosan kitett országok csoportjához,

amelyek átmenetileg felmentést kaphatnak az embargó alól. (MTI)

2022.05.06. 15:18

Francia tábornok: az orosz pókháló miatt behatárolt a mozgásterünk

Oroszország versenytárs, amely nem fog eltűnni - szögezte le a francia védelmi törzs főnöke pénteken, az AFP francia hírügynökségnek és a The New York Times című amerikai lapnak adott interjújában, amelyben a Kreml Ukrajna elleni háborújáról és a nyugati államok hosszútávú stratégia-építéséről is beszélt. Az észtországi látogatásra érkezett Thierry Burkhard tábornok az orosz fegyveres erőket "a hazugság hadseregének" nevezte, ahol szerinte "azt hazudják, hogy (az ukránok) nem fognak ellenük fegyvert, azt hazudják, hogy az orosz erők fel vannak készülve a harcokra, és a parancsnokok értik a dolgukat".

Meglátása szerint az ukrán hadsereg élvezi az ukrán nép támogatását, amely tudja, hogy a csapatok az országukat védik, ezért jobb a morál az ukrán hadseregben, az információs hadviselés terén pedig az orosz fél elvesztette az e téren korábban élvezett előnyét.

Szerinte az ukrajnai háború nem a Kreml tervei szerint halad, Európának pedig ki kell használnia az orosz fél állítólagos katonai kudarcai okozta lépéselőnyt, hogy "újraszervezze magát", s a háború utáni, hosszútávú stratégiát dolgozzon ki.

"Nem szabad elfelejteni, hogy Oroszország nem fog eltűnni. Benne van az ENSZ Biztonsági Tanácsában, több ezer nukleáris töltete van" - szögezte le, hozzátéve, hogy ugyanakkor elképzelhető, hogy egy nap Oroszországgal együtt kell újjáépíteni a biztonsági struktúrát.

A tábornok Észtországban találkozott Martin Herem észt vezérkari főnökkel is. A balti államban jelenleg 350 francia katona állomásozik a NATO-csapatok kötelékében. (MTI)

2022.05.06. 15:16

Felmérés az EU legfőbb feladatáról - a béke viszi a prímet

Az európai fiatalok szerint az Európai Uniónak (EU) a béke megőrzését, a nemzetközi biztonság megerősítését és a nemzetközi együttműködés előmozdítását kell legfontosabb céljának tekintenie - derült ki az Európai Bizottság által pénteken közzétett Eurobarométer-felmérésből.

Az ifjúság 2022-es európai éve alkalmából készített felmérés szerint az EU-nak javítania kell a fiatalok munkalehetőségeit, fel kell lépnie a szegénység és a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek ellen, elő kell mozdítania a környezetbarát szakpolitikákat, és küzdenie kell az éghajlatváltozás ellen.

A fiatalok emellett a mentális és testi egészséget és jóllétet, valamint az oktatást és a képzést tekintették azoknak a területeknek, melyeknek az ifjúság európai évében kiemelt figyelmet kell szentelni. A felmérés azt mutatja, hogy a világjárvány ellenére 2019-hez képest nőtt a fiatalok nemzetközi mobilitása. Az elmúlt két évben tízből csaknem négy fiatal vett részt szakmai, önkéntes, tanulási vagy sporttevékenységben egy másik uniós országban, míg 2019-ben ez az arány tízből három volt - közölték. Az, hogy sokan nem vettek részt a határon átnyúló uniós programokban, továbbra is leginkább a pénzügyi lehetőségek hiánya miatt volt. (MTI)

2022.05.06. 15:04

Dmitrij Medvegyev: Orbán Viktor bátor lépést tett

"Bátor lépés", hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem támogatja az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót - írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteki Telegram-bejegyzésében.

2022.05.06. 14:03

Háború ide vagy oda, sokan térnek vissza Ukrajnába – kárpátaljai beszámoló

Nincs pánik Kárpátalján a keddi rakétatámadás miatt – mondta az InfoRádiónak a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat önkéntes projektvezetője.

2022.05.06. 13:10

Amerikai tagadás a likvidálásvádra

Az amerikai védelmi minisztérium helyi idő szerint csütörtök este cáfolta azt az értesülést, miszerint az Egyesült Államok hírszerzési információkkal segítené Ukrajnát orosz tábornokok meggyilkolásában. John Kirby, a Pentagon szóvivője világossá tette, hogy az Egyesült Államok megoszt hírszerzési információkat Ukrajnával, "hogy segítsen megvédeni az országukat", de nem szolgáltat információt a hadszíntéren lévő orosz főtisztek hollétéről, és nem vesz részt a döntéshozatalban sem, hogy az ukrán fegyveres erők kit vegyenek célba. Az NBC amerikai televíziós csatorna csütörtöki híradása szerint az ukrán haderő az Egyesült Államoktól kapott hírszerzési adatoknak köszönhetően tudta elsüllyeszteni a Moszkva hadihajót, a fekete-tengeri orosz flotta zászlóshajóját április közepén. Az NBC szerint az ukrán hadsereg adatokat kért egy hajóról a Fekete-tengeren, és az amerikai hírszerzés azonosította a Moszkvát, és megadta az ukránoknak a pontos pozícióját is. A The New York Times című napilap pedig - szintén csütörtökön - cikkének címében is azt emelte ki, hogy az amerikai hírszerzés információkkal segíti az ukrán haderőt orosz tábornokok meggyilkolásában. A lap meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva közölte információit, konkrétan megnevezve a likvidált tábornokok számát is. Az AFP francia hírügynökségnek pénteken egy név nélkül nyilatkozó amerikai illetékes cáfolta, hogy olyan információkat szolgáltattak volna Ukrajnának, amellyel azonosították a Moszkva nevű hadihajót. "Nem adunk át konkrét hajók megcélzásához alkalmas információkat. Olyan információkkal látjuk el őket, amelyekkel jobb képet kapnak a Fekete-tengeren lévő orosz hajók jelentette fenyegetésről, hogy fel tudjanak készülni a tengeri támadások kivédésére" - fogalmazott a neve mellőzését kérő tisztviselő. (MTI)

2022.05.06. 13:04

A Sziget főszervezője nemet mond a "kulturális embargóra"

Elítéli az orosz háborús agressziót, kiáll a béke mellett, ugyanakkor orosz és ukrán fellépők is lesznek a fesztiválon - közölte Kádár Tamás.

2022.05.06. 13:04

Támogató koncert

Az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz eljuttatott pénzadománnyal a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) pénteki fővárosi és szombati pécsi koncertjével - közölte az együttes az MTI-vel. A PFZ közleménye szerint a Müpában és a pécsi Kodály Központban Napfényes tavasz címmel adott koncerteken Johannes Brahms Szerelmi dalkeringők című művéből adnak elő részleteket, Robert Schumann I. (B-dúr) szimfóniáját szólaltatják meg, míg a szerző a-moll zongoraversenyét Bogányi Gergely játékával élvezheti a publikum. Az est zárásaként Clara Schumann Négy karakterdarabja csendül fel Bogányi Tibor hangszerelésében. A fellépéseken a közel negyven fős Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal kiegészülő zenekart Bogányi Tibor dirigálja. Robert és Clara Schumann, valamint Johannes Brahms a zenetörténet egyik legrejtélyesebb szerelmi háromszögét alkották. Míg Robert és Clara szerelmének köszönheti a zenetörténet Robert Schumann csaknem egész daltermését, Brahms mindkettőjük barátja és szellemi társa volt, aki Robert betegsége és korai halála idején szorosan Clara mellett állt, sőt, talán több is volt számára ennél - olvasható a PFZ beharangozójában. A fellépésekről és a jegyinformációkról a zenekar honlapján, a pfz.hu-n olvashatók részletek. (MTI)

2022.05.06. 12:42

Idegenrendészeti közlés

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság a hétvégén, a szombati napon is fogadja az Ukrajnából menekülőket. A menedékes kérelmet benyújtók a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán nyújthatják be kérelmüket. Munkanapokon bármely ügyfélszolgálati irodán, ügyfélfogadási időben lehetőség van a kérelmek benyújtására. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - 2022. május 6. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 275 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 10 261 fő esetében született elismerő döntés. (MTI)

2022.05.06. 12:41

Ukrajna békét kötött – egyelőre Németországgal

Csupán egy elnöki telefonbeszélgetésre volt szükség ahhoz, hogy véget érjen a "látogatási vita" Németország és Ukraja között.

2022.05.06. 12:02

Egy magyar kisrepülő is megsemmisült az ukrajnai harcokban

A Kiyiv Independent haditudósítója Twitteren publikált fotókat a Kijev közelében található Hosztomeli, más néven Antonov repülőtéren megsemmisült gépekről. Ezek egyikén a világ legnagyobb gépének, típusát egyetlen példányként képviselő Antonov An-225 Mrija szárnyai alá préselődve felbukkan egy magyar zászlóval, magyar lajstromjellel ellátott kisrepülő - szúrta ki a Telex.

2022.05.06. 11:53

Lőszerraktár kilőve

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy rakétái megsemmisítettek egy nagy lőszerraktárt a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában – írja a Sky. Moszkva továbbá úgy nyilatkozott, hogy légvédelme két ukrán harci gépet, egy Szu-25-öst és egy MiG-29-est lőtt le a keleti Luhanszki területen, ezeket az információkat azonban egyelőre harmadik fél nem erősítette meg. (Portfolio)

2022.05.06. 10:32

Számok a katasztrófavédelemtől

Eddig 10 544 menekültet helyezett el a katasztrófavédelem. Továbbra is több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyermek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre, fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak. A katasztrófavédelem az elmúlt héten 285 ember, köztük 129 gyermek és 103 nő elhelyezését és utaztatását szervezte meg. A háború kitörése óta összesen 10 544 ember - közülük 5733 gyermek és 3230 nő - esetében intézkedett a szervezet, eddig 13 megye volt érintett a menekülthelyzet kezelésében. A katasztrófavédelem rögzíti az országon áthaladó, Ukrajnába tartó segélyszállítmányok útdíjmentességét is, a háború kezdete óta már 3300-t. (MTI)

2022.05.06. 10:31

Még mindig növekszik az ipari termelés

A negyedéves növekmény tavalyhoz képest 5,5 százalékos, a március-márciusi adat viszont már csak 3,6.

2022.05.06. 10:15

Most újabb kísérletet tesznek Mariupol kiürítésére

Az éjszaka egy konvoj tartott az ostrom alá volt mariupoli acélüzembe, hogy evakuálja az ott ragadt civileket – közölte az ENSZ. A komplexumba visszaszorult ukrán katonák közölték, az utolsó töltényig kitartanak.

2022.05.06. 09:20

Csendesül a BOK csarnok

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton 269 menekülőnek segítettek csütörtökön. Az éjszakát 67 ember töltötte a létesítményben - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel. A mintegy 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internetelérhetőséget biztosít nekik a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve - tájékoztatott a kormányhivatal. A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárt üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazókat a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc-repülőtérre buszokkal viszik, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában - áll a közleményben. (MTI)

2022.05.06. 08:33

Rengetegen jönnek

Az ukrán-magyar határszakaszon 5699 ember lépett be csütörtökön Magyarország területére, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 6508-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel. A beléptetettek közül a rendőrség 476 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - tájékoztatott a rendőrség. Az ukrajnai háború elől csütörtökön 551 ember, köztük 156 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tudatták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte pénteken a rendőrség honlapján, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - áll a közleményben. (MTI)

2022.05.06. 08:28

Jól indult az év a Mol-csoportnál

271,7 milliárd forint (833 millió dollár) tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el a vállalat az idei első negyedévben.

2022.05.06. 08:22

A vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet az OTP

A bankcsoport 88,6 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 117,2 milliárd forintos negyedéves eredményével.

2022.05.06. 08:20

Orbán Viktor: az EU mostani javaslata felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával

A kormányfő ügyvezető miniszterelnökként adott hosszabb interjút péntek reggel a Kossuth rádióban. A rezsicsökkentésnek "vége van", ha bevezetik az EU-ban az orosz olajembargót, ami a vörös vonal átlépése lenne - jelentette ki. Teljesen új minisztériumi struktúra és névsor jön.

2022.05.06. 08:08

ENSZ-főtitkár: a háború miatt veszélyben a globális termelésbiztonság

Vissza kell hozni a világpiacra az ukrán, az orosz és a fehérorosz mezőgazdasági termékeket és műtrágyákat, tekintet nélkül a konfliktusra – közölte António Guterres.

2022.05.06. 08:00

Rosszabbnál rosszabb hírek a Bank of Englandtől – „Visszatértek a 70-s évek”

Tízszázalékos inflációval ijesztgetik a briteket az év végére, ami évtizedek óta példátlan árdrágulást jelentene. Ennek nyomán az Angol Központi Bank 1 százalékra emelte a sokáig nagyon alacsonyan tartott kamatlábat – így kezd elmúlni a jelzáloghitelesek aranykora.

2022.05.06. 07:28

Hosszabb hatótávolságú fegyverekről tárgyalt Boris Johnsonnal Volodimir Zelenszkij

Telefonon beszélt a brit miniszterelnök és az ukrán elnök.

Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×