eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
BEIJING, CHINA - JANUARY 10: A medical worker performs a PCR test on January 10, 2022 in Beijing, China. On January 8 China reported its first two cases of Omicron variant in the city of Tianjin, 100 km south-east of Beijing, the entire population of Tianjin, 14 million, is being tested and some district have been put into lockdown. However, on January 10, two more Omicron cases were reported in Anyang city, Henan Province. With 25 days to the beginning of Beijing Winter Olympics, authorities are on high alert to prevent the spread of Covid-19. (Photo by Andrea Verdelli/Getty Images)
Nyitókép: Andrea Verdelli/Getty Images

Bekövetkezett Kínában az a járványfázis, amitől annyira tartottak

Kínában a koronavírus újbóli terjedése miatt már három városban rendeltek el keddre lezárást, amivel 20 millióra emelkedett azok száma, akik zárlat alatt élnek az országban - közölte a kínai állami média.

Anjangban 5,5 millió embert érint a kényszerintézkedés, amelyet tömeges tesztelésre hivatkozva rendeltek el a hatóságok, de az értesítés arról nem szólt, hogy a tesztelés után a zárlat véget ér. Hszianban 13 millió, a Henanban található Jücsouban pedig 1,1 millió ember él lezárás alatt.

Anjangban azután rendeltek el korlátozásokat, hogy hétfőn beigazolódott, ketten elkapták az eredetileg a közép-kínai Vuhanból indult koronavírus omikron változatát. A két eset a közlés szerint feltehetően kapcsolatban áll azzal a másik kettővel, amelyet a múlt hét végén azonosítottak a Pekingtől nem messze lévő Tiencsinben.

Ezek az első olyan esetek, amelyeknél az omikron variáns nem külföldről érkezett az országba, hanem helybeli fertőződés történt,

vagyis a lezárásokkal nem sikerült eddig lokalizálni az omikronos eseteket.

A lezárt területeken a város lakói nem hagyhatják el otthonaikat, a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek bezártak, és korlátozták a közlekedést is - derül ki a kínai állami média beszámolójából.

Hszianban és Jücsouban a delta variánst próbálják megfékezni; onnan omikronos esetet még nem jelentettek. Hszianban mintegy 2000 fertőzöttet találtak, és ez a város a legnagyobb járványgóc jelenleg Kínában.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×