eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár, Orbán Viktor miniszterelnök vendége beszél a megbeszélésük után tartott közös sajtótájékoztatón a Parlamentben 2015. február 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Angela Merkel szerint előbb tárgyalni kell a magyar és a lengyel kormánnyal

A leköszönő német kancellár bírálta az Európai Parlamentet.

Angela Merkel szerint nem szabad elsietni a Magyarországra és Lengyelországra szánt uniós források befagyasztását – írta a Politico alapján a 24.hu.

A 16 év után távozó német kancellár azt mondta, mielőtt ez megtörténne, tárgyalni kell a lengyel és magyar kormánnyal.

„Azt hiszem, itt az ideje, hogy mélyen elbeszélgessünk a lengyel kormánnyal arról, hogy hogyan tudjuk megoldani a nehézségeinket.

Nagy problémáink vannak, de azt tanácsolom, hogy tárgyalások útján oldjuk meg őket, és keressünk inkább kompromisszumokat”

– fogalmazott Merkel Brüsszelben.

A politikus kritizálta az Európai Parlamentet, miután jogi lépésekkel fenyegette meg az Európai Bizottságot, amiért Brüsszel vonakodik alkalmazni az uniós források visszatartását a jogállami normákat nem teljesítő országokkal szemben.

A kancellár kiemelte: az uniós országoknak egységes állásponton kell maradniuk a nehéz kérdésekben.

Merkel pénteken Brüsszelben, a belga kormány tagjaival folytatott egyeztetésen is azt mondta, az Európai Unió tagállamai között feszültséget okozó problémákat párbeszéd keretében kell megoldani, nem pedig bírósági eljárások útján.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×