eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Van egy olasz sziget, ahol már beoltottak mindenkit

Néhány nap alatt végeztek, és készen állnak a turisztikai szezonra.

A Nápolyi-öbölben található Procida az első olasz sziget, ahol a tizennyolc év alattiakat kivéve a teljes lakosság kapott koronavírus elleni védőoltást - jelentette be Dino Ambrosino polgármester.

Procida ezzel kiérdemelte az ország első Covid-19 mentes szigete címét. Dino Ambrosino elmondta, hogy a valamivel több mint négy négyzetkilométeres szigeten élő 7500 lakosból 6115-en kaptak első dózist az oltóanyagból. Még a tizennyolc éveseket is beoltották, kivételt csak az ennél fiatalabbak képviselnek.

A "tömeges" oltás szerdán kezdődött el.

A sziget lakossága így kívánta megmutatni, hogy védetten készül az idegenforgalmi szezon megnyitására.

A közeli Ischia szigetén kedden kezdődik a lakossági oltás, és ott is néhány nap alatt vakcinázni akarnak minden felnőttet. Hasonlóképpen Capri szigete is saját lakosai beoltásával várja a turistákat.

A kezdeményezéshez Lazio tartomány szigetei is csatlakoztak, Ponza és Ventotene.

Az egészségügyi tárca adatai szerint 14,7 millió olasz kapott már első adag védőoltást, ami a lakosság 24,5 százalékának felel meg. Második dózisban további 6,2 millióan részesültek.

A vakcinázási programért felelős járványbiztos Francesco Paolo Figliuolo tábornok úgy nyilatkozott, hogy "minden használható oltóanyagot fel kívánnak használni". Ezért az AstraZeneca használatát ismét módosítani akarják, mégpedig a hatvan év alattiak esetében is ajánlva a brit-svéd védőoltást. A járványbiztos tervei szerint a tömeges oltás május végétől kezdődhet el, akkora fog lezárulni a 65 év felettiek egyszeri beoltása.

Olaszországban már csak egyedül az északi Valle d'Aosta van zárlat alatt. Vasárnap 144 halottat regisztráltak, ami hét hónap óta a legalacsonyabb adat volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×