eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Yves Tanguy
Nyitókép: forrás: www.imj.org.il

Szürrealizmus: egy kuka aljáról került elő a düsseldorfi repülőtéren felejtett 280 millió eurós festmény

A szelektív újrahasznosítástól mentettek meg a düsseldorfi repülőtéren egy 280 ezer eurót érő festményt, amelyet egy feledékeny üzletember hagyott a pulton becsekkoláskor.

A férfi már Tel-Avivba érkezett, amikor észrevette, hogy a német repülőtéren felejtette Yves Tanguy (1900–1955) francia szürrealista festő kartonpapírba csomagolt 40-szer 60 centiméteres festményét.

Az üzletember Izraelből elektronikus levélben kért segítséget az elhagyott műalkotás előkerítéséhez, de a repülőtéri rendőrség már sehol sem találta a pulton felejtett lapos kartondobozt.

Az utas Belgiumban élő unokaöccse személyesen utazott Düsseldorfba és segítette bővebb információval rendőrséget. Így a begyűjtött papírhulladék útját visszakövetve egy tapasztalt nyomozó találta meg az átszámítva 100 millió forintot érő festményt a repülőtéri takarítószolgálat szelektív papírgyűjtő konténerének legalján, megmentve azt a bedarálástól.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×