eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Rendőrökre lőttek Los Angelesben, Donald Trump halálbüntetést ígért a haláluk esetére

Los Angeles egyik metróállomásának közelében közvetlen közelről rálőttek két, a járőrautójában ülő rendőrre. Életveszélyes állapotban vitték őket kórházba.

A helyi idő szerint szombat este hét óra környékén történt gyilkossági kísérletről egy közelben lévő térfigyelő kamera felvételt is készített - tudósított a 24.hu.

A videón azt látni, hogy egy férfi odamegy a járda szélén parkoló járőrautóhoz, majd megáll az utasoldali ajtónál, és azonnal, szó nélkül lőni kezd a benne ülő két rendőrre, majd gyorsan elszalad a helyszínről. A rendőrök azt még be tudták jelenteni, hogy rájuk lőttek. A felvételt nyilvánosságra hozták a helyi hatóságok.

A lövöldözésben egy férfi és egy női rendőr sérült meg, életveszélyes állapotban kerültek a kaliforniai város egyik legnagyobb kórházába, a St. Francis Medical Centerbe, ahol azonnal megműtötték őket. A helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint mindketten túlélték a lövéseket, de egyikük még mindig kritikus, ugyanakkor stabil állapotban van.

Az ABC News azt írta, komoly sérüléseket szenvedtek. A 31 éves nőt az állkapcsán és a karjain érték a lövések, míg a 24 éves férfi társát a homlokán, a kézfején és a karjain. A kórházat, ahol fekszenek, rendőri védelem alá helyezték.

Egyelőre sem a támadó személyazonossága, sem az indítéke nam ismert. Egyelőre csak azt lehet róla tudni, hogy vélhetően egy fiatal, 28-30 éves fekete férfi.

Az újraválasztásáért kampányoló Donald Trump amerikai elnök az elkövető kemény megbüntetésére szólított fel. A gyilkossági kísérletet mutató videót megosztva kijelentette, hogy „az ilyen állatokkal” szemben keményen kell fellépni, majd később közölte: "ha meghalnak a rendőrök, akkor gyors tárgyalás és halálbüntetés a gyilkosnak. Csak így lehet ezt megállítani".

Joe Biden, aki szintén az elnöki posztra pályázik, Twitter-oldalán „gátlástalanként” jellemezte a „hidegvérű lövöldözést”, közölve, hogy a merénylőt el kell fogni, az igazságszolgáltatás elé kell állítani, és meg kell büntetni. Hozzátette, mindenféle erőszakot elítél. Egy vasárnap délután nyilvánosságra hozott közleményben pedig úgy fogalmazott: "a rendőrök elleni erőszak elfogadhatatlan, felháborító. Akik ezeket a bűnöket elkövetik, azokat az igazságszolgáltatás elé kell állítani, és ha bűnösnek találják őket, a törvény teljes erejével kell lesújtani rájuk".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×