eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Koppenhága, 2018. április 25.Ponyva borítja a Peter Madsen dán feltaláló tulajdonában levő tengeralattjárót, az UC3 Nautilust a koppenhágai Nordhavn kikötőben 2018. április 25-én, a Kim Wall svéd újságírónő meggyilkolásával vádolt Madsen büntetőperében hozott ítélet kihirdetése napján. A koppenhágai ügyészség életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki a feltalálóra, és elrendelte a férfi házilag készített, közösségi adományokból finanszírozott tengeralattjárójának elkobzását. Az ítélet szerint Madsen gyilkolta meg a Nautiluson látogatást tevő nőt, akinek megcsonkított holttestét 2017. augusztus 21-én fedezték fel a dán partokon. (MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)
Nyitókép: Mads Claus Rasmussen

Beismerte a svéd újságírónő megölését a dán feltaláló

Először ismerte be bűnösségét Kim Wall svéd újságíró megölésében Peter Madsen dán feltaláló. A tengeralattjárót építő Madsen egy szerdán sugárzott dokumentumfilmben válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy ő ölte-e meg a riporternőt 2017 augusztusában.

"Csak egy bűnös van, és én vagyok" - tette hozzá a börtönbüntetését töltő Madsen, aki telefonon válaszolt a neki feltett kérdésekre. A feltaláló az ellene folyó eljárásban végig tagadta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.

A koppenhágai bíróság bűnösnek találta a svéd feltalálót Wall meggyilkolásában és feldarabolásában, ezért 2018 áprilisában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A szerdán sugárzott dokumentumfilm a Secret Recordings with Peter Madsen (Titkos felvételek Peter Madsennel) című dokumentumsorozat első része. A sorozat mintegy 20 órányi telefonbeszélgetésen alapul, amelyet egy újságíró vett fel a gyilkossal az ő tudta nélkül. A férfi azonban később engedélyt adott a felvételek felhasználására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×