eur:
394.15
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Koppenhága, 2018. április 25.Ponyva borítja a Peter Madsen dán feltaláló tulajdonában levő tengeralattjárót, az UC3 Nautilust a koppenhágai Nordhavn kikötőben 2018. április 25-én, a Kim Wall svéd újságírónő meggyilkolásával vádolt Madsen büntetőperében hozott ítélet kihirdetése napján. A koppenhágai ügyészség életfogytiglani szabadságvesztést szabott ki a feltalálóra, és elrendelte a férfi házilag készített, közösségi adományokból finanszírozott tengeralattjárójának elkobzását. Az ítélet szerint Madsen gyilkolta meg a Nautiluson látogatást tevő nőt, akinek megcsonkított holttestét 2017. augusztus 21-én fedezték fel a dán partokon. (MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)
Nyitókép: Mads Claus Rasmussen

A börtönben sem bír magával a tengeralattjárós kéjgyilkos

Megpróbált megszökni Peter Madsen dán feltaláló.

Egy bombával fenyegetve megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos, de az életfogytiglanra ítélt férfit elfogták.

A szökési kísérlet hírét elsőként az Ekstra Bladet című lap közölte kedden, publikálva egy rövid videofelvételt is, amelyen egy rendőrök által megállított férfi látható egy kerítés előtt.

Az újság úgy értesült, hogy a Kim Wall svéd riporternő meggyilkolásáért és feldarabolásáért elítélt Madsennek

egy nála lévő állítólagos bomba felrobbantásával fenyegetőzve sikerült kijutnia a Koppenhágától nyugatra fekvő börtönből.

A rendőrség egy Twitter-üzenetben megerősítette "egy férfi" elfogását, de Madsent nem nevezték meg.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga barkácsolta tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki riportot készíteni szállt fel a férfi búvárhajójára. Az áldozatot feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Először egy nemrég sugárzott televíziós dokumentumfilmben, telefoninterjúban vallotta be a gyilkosságot is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×