eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Autós érkezik egy mobil tesztállomásra a Florida állambeli Miami Beach-ben 2020. július 12-én, a koronavírus-járvány idején. Floridában, az egyik legfertőzöttebb tagállamban 15 300 ezernél is több új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt napban. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 millió 413 995 fertőzöttet regisztráltak, és 137 782-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Százötvenezer fölött a halottak száma az Egyesült Államokban

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót.

Az amerikai hatóságok, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és más hivatalos intézmények információit összesítő egyetem honlapján helyi idő szerint csütörtök este közzétett adatok szerint az Egyesült Államokban a járvány kezdete óta 150 062-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót. Az egyetem adatai szerint eddig 4 398 898 ember kapta el a fertőzést, és 1 355 363-an gyógyultak meg.

A világ országai közül messze az Egyesült Államokban haltak bele a legtöbben a Covid-19 szövődményeibe, az összes haláleset közel negyede ott történt.

A húsz legsúlyosabb helyzetben lévő ország közül az Egyesült Államok a hatodik az összlakossághoz viszonyított halottak számát illetően: 10 ezer emberre jut 4,2 haláleset. Ebben csak az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Peru és Chile előzi meg.

Több amerikai államban, elsősorban Floridában, Arizonában, Texasban és Kaliforniában gyorsuló ütemben terjed a járvány. Egyesekben közülük az elmúlt hetekben többször rekordot döntött a napi új fertőzéses esetek száma, emiatt a helyi hatóságok felfüggesztették a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését.

Floridában szerdán is megdőlt a napi halálozási rekord, 217 haláleset történt.

A koronavírus tavaly év végén jelent meg a Kína középső részén lévő Vuhan városában, azóta világ szinte összes országában felbukkant, és járványt okozott. A WHO március 11-én nyilvánította világjárványnak. A Johns Hopkins egyetem összesítése szerint szerte a világon a fertőzöttek száma a 17 millióhoz közelít, már 662 577-en haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×