eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Koronavírus-tesztek az asztalon a Bioscientia Healthcare nevű vállalat laboratóriumában, a németországi Ingelheimban 2020. április 23-án. A laboratóriumban naponta 3500 minta elemzését végzik el.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Gócponttá vált egy étterem Németországban

A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.

Kezdetben hét embernél mutatták ki a kórt azt követően, hogy a moormerlandi Alte Scheune nevű étteremben jártak május közepén. Vasárnapra megduplázódott a fertőzöttek száma. Azóta további négy embernél állapították meg a koronavírus jelenlétét. Eredetileg ötven embert helyeztek karanténba, ez a szám azóta 118-ra nőtt.

A járvány az étteremben azután tört ki, hogy május 9-étől Németország 16 tartományában engedélyezték a vendéglátóhelyek megnyitását.

Ez volt az első ismert vendéglátóhelyi fertőzéses eset az országban.

A fertőzöttek között van az étterem tulajdonosa, aki nem tudta megmondani, hogy a vírus mikor terjedhetett el, de elképzelhető, hogy akkor, amikor május 15-én megünnepelték az étterem újranyitását. Aznap este negyven vendég volt hivatalos a meghívásos nyitórendezvényre, köztük olyan cégek képviselői, akik támogatták őt a válság idején. A főnök a konyhában töltötte az estét, de rövid időre kiment a vendégekhez, hogy üdvözölje őket az étterem központi részében. A történtek elmondása során kitartott amellett, hogy egész idő alatt betartották a távolságtartási és higiéniai szabályokat.

Németországban a legfrissebb adatok szerint 179 570 regisztrált fertőzöttről tudni, egy nap alatt 289-cel emelkedett a számuk. Tízzel növekedett a halálos áldozatok száma, és elérte a 8257-et - derül ki a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) hétfő reggel közölt összesítéséből.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×