eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Hongkong Airport

Repülőtéri fertőtlenítő kabinokat tesztelnek

A hongkongi repülőtéren működő testfertőtlenítő kabin az utazás előtt teljesen elpusztítja az utasok és a személyzet bőrén, illetve ruházatán megtapadt vírusokat és baktériumokat.

A CLeanTech nevű cég berendezése egy olyan fülke, amelyben negyven másodpercet kell eltöltenie az utasnak ahhoz, hogy a fertőtlenítés hatékonyan működjön. Az eljárás előtt megmérik az ember testhőmérsékletét is – írja az airportal.hu.

A kabinok felületeit antimikrobiális bevonatokkal látták el, így a kórokozók nem tudnak bennük megtelepedni. A belépés után a kabinban alacsonyabb légnyomást alakítanak ki a külső környezetnél, hogy a kórokozók ne tudjanak kijutni onnan.

Az emberi test fedetlen részein és a felsőruházat felültén megtapadó vírusokat és baktériumokat a gép belső levegőjének mozgása fellazítja, a beadagolt speciális fertőtlenítő szer pedig elpusztítja a kórokozókat. A fertőtlenítő szert nem permetezik az utas arcára.

A folyamat végén az utasok a kabint egy másik ajtón hagyhatják el, ezzel is megelőzve a visszafertőződés esélyét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×