eur:
394.93
usd:
363.51
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Egy utas testhőmérsékletét ellenőrzi a légiutas-kísérő az új koronavírus terjedése elleni óvintézkedésként az Air China kínai légitársaság Melbourne-ből Pekingbe tartó járatán 2020. február 4-én. A tüdőgyulladást okozó ragály decemberben jelent meg Vuhanban, és azóta további 24 országban észlelték. A fertőzöttek száma meghaladja a húszezret, ebből mindössze 150 esetet jelentettek Kínán kívül. A halálos áldozatok száma 400 fölé szökött Kínában, egy ember meghalt a Fülöp-szigeteken, Európában nincsenek halálesetek.
Nyitókép: MTI/AP/Andy Wong

Koronavírus: lázas magyarokat vizsgáltak több országban

Három magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aki a Japán mellett karanténba helyezett tengerjáró hajón dolgozik. Rajtuk kívül még két országban tudnak lázas magyarról, akit vizsgálnak.

Ők nincsenek a tíz fertőzött között - közölte a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookon szerdán közzétett videóban. Menczer Tamás kifejtette: az ottani követség mindent megtesz azért, hogy telefonon kapcsolatba lépjen velük.

Emellett tudnak egy magyarról, akit a Fülöp-szigeteken vizsgálnak, ő korábban lázas volt, de már nem az, és jól van. Hozzátette: még várnak a koronavírus-teszt elvégzésére.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy tudnak egy lázas magyarról, akit Vietnámban vizsgálnak.

Minden magyar számíthat a KKM és a külképviseletek segítségére - tette hozzá Menczer Tamás.

Címlapról ajánljuk
Kiszivárgott a titok: rejtélyes Taurus-ülés volt a Bundestagban

Kiszivárgott a titok: rejtélyes Taurus-ülés volt a Bundestagban

A nyilvánosságnak eddig arról sem volt tudomása Németországban arról, hogy egyáltalán létezik egy ilyen testület. Most azonban megtudhatta, hogy "forró" témákról rendszeresen ülésezhet a Bundestag meghívott vendégekkel kibővített védelmi bizottsága, amely ezúttal a Taurus cirkálórakéták kérdését vitatta meg.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 07:53
×
×
×
×