INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

koronavírus

orbán viktor

emmanuel macron

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án.

Orbán Viktor levelet írt Emmanuel Macronnak

Infostart

A magyar miniszterelnök megköszönte a francia államfőnek a segítséget a magyar állampolgárok kimentésében a koronavírus-járvány által sújtott Vuhanból.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki köszönetét Emmanuel Macron francia államfőnek azért a segítségért, melynek nyomán a koronavírus által különösen sújtott kínai Vuhan városban tartózkodó magyarok a hétvégén hazatérhettek - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

"Köszönöm Önnek a kiváló együttműködést, mely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ezt az összetett műveletet a rendkívüli körülmények közepette sikerüljön végrehajtani" - írta Orbán Viktor.

Vasárnap este, valamivel 20 óra után megérkezett Budapestre az a hét magyar, akik a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból jöttek haza. Korábban Menczer Tamás tájékoztatásért is felelős külügyi államtitkár elmondta, hogy a magyarok tünetmentesek, jól vannak. Még indulás előtt két orvosi vizsgálaton is átestek. A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozta Budapestre Marseille-ből, ahová több külföldivel egy francia géppel jutottak el.

Nyitókép: MTI/HM
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018