eur:
395.31
usd:
364.53
bux:
65596.86
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek az emberek a pekingi repülőtéren 2020. január 26-án. A koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Agyon fogják vizsgálni a hét vuhani magyart

A tiszti főorvos a köztévében bejelentette, mindenképpen fenntartják a Kínából hazaszállított magyarok 14 napos karanténját - biztos, ami biztos.

A koronavírussal kapcsolatos friss híreinket ITT találja.

Egészségesnek érzik magukat a kínai Vuhanból hazatért magyarok, de a biztonság kedvéért fenntartják a rájuk vonatkozó kéthetes karantént - közölte az országos tisztifőorvos hétfőn a köztévében.

Müller Cecília kiemelte, hogy Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de

a hét, karanténban lévő magyaron még sok vizsgálatot kell elvégezni.

A tisztifőorvos reméli, hogy a vizsgálatok eredményei azt mutatják majd, mindannyian egészségesek.

Beszélt arról is, hogy a koronavírus elleni védekezés érdekében felállított operatív törzs azoknak az állami szervezeteknek a tevékenységét hangolja össze, amelyek bármilyen módon érintettek a fertőzés és az esetleges behurcolást követő járvány megakadályozásában. A szervezetek között folyamatos az információcsere, és rendszeres találkozókon is részt vesznek, hogy beszámoljanak az elvégzett és a még hátralévő feladatokról - tette hozzá.

Müller Cecília kitért arra is:

Magyarországon jelenleg influenzajárvány van,

hetente 15 ezren betegednek meg. A megelőzésben fontos a higiénés szabályok szigorú betartása, javasolt zsebkendőbe köhögni és orrfújás után is kezet mosni - mondta a tisztifőorvos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×