eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok, miután Budapestre érkeztek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án.
Nyitókép: MTI/HM

Úgy tűnik, minden rendben a hét vuhani magyarral

A koronavírus fészkéből hazahozott magyarok az első orvosi vizsgálat alapján egészségeseknek tűnnek.

Friss híreinket a koronavírusról ITT találja.

Orvosi vizsgálatok alapján teljesen egészségesnek tűnnek a koronavírus-járvány sújtotta Vuhanból vasárnap hazahozott magyarok - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap késő este a köztelevíziónak nyilatkozva.

Elmondta: a hét magyar állampolgáron azonnali vizsgálatokat végeztek. Semmilyen fertőző betegségre utaló panaszuk nincs. Hozzátette, hogy még további vizsgálatok várnak rájuk, ezek eredménye hétfőn várható.

Kitért arra is, hogy - mivel a betegség maximális lappangási ideje két hét -

14 napra karanténba kell helyezni a magyarokat. Ezalatt nem látogathatják őket. Az orvosok is csak védőfelszerelésben mehetnek be hozzájuk.

Tárgyakat be lehet nekik adni, de ők semmit sem adhatnak ki - ismertette a főorvos.

A magyarok utastársainak gyorstesztje is negatív lett.

A hét magyar - akik úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból - francia segítséggel hagyták el Vuhant. Vasárnap délután érkeztek Franciaországba, onnan a Magyar Honvédség repülője hozta őket Budapestre.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. Kínában a legutóbbi, vasárnapi összesítések szerint több mint 13 ezer ember fertőződött meg, és 300-nál is többen meghaltak. A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül egyelőre csak a Fülöp-szigeteken szedett, ott egy kínai állampolgár halt bele a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×