INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

koronavírus

menczer tamás

budapest

hazaszállítás

dél-pesti centrumkórház

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok Budapestre érkeznek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án.

Koronavírus - Hazahozták a magyarokat Vuhanból, ez történik most velük

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A megérkezést követően orvosi vizsgálatokat és laboratóriumi teszteket végeznek a hazatérőkön. Ezek első eredménye 24 órán belül, a megerősített eredmény néhány napon belül rendelkezésre áll - mondta korábban Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa.

Vasárnap este, valamivel 20 óra után megérkezett Budapestre az a hét magyar, akik a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból jöttek haza - számolt be az M1.

Korábban Menczer Tamás tájékoztatásért is felelős külügyi államtitkár elmondta, hogy a magyarok tünetmentesek, jól vannak. Még indulás előtt két orvosi vizsgálaton is átestek. A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozta Budapestre Marseille-ből, ahová több külföldivel egy francia géppel jutottak el.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szintén korábban elmondta, hogy a hét magyart a leszálláskor az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) két, egyenként hétszemélyes szállítójárműve várja, amelyek a napi mentésben nem vesznek részt.

A magyarokat a Dél-pesti Centrumkórház (ez a volt egyesített Szent Imre és Szent László kórház) erre a célra kijelölt különálló épületébe szállították.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok, miután Budapestre érkeztek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án.
MTI/HM
A Honvédelmi Minisztérium (HM) által közreadott képen a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból hazatérő magyarok, miután Budapestre érkeztek a Magyar Honvédség repülőgépével 2020. február 2-án. MTI/HM

A hazatérők az utolsó információk szerint egészségesek, a betegség semmiféle tünetét nem mutatják.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta: a hét embert az osztály karanténépületében helyezték el. Mivel ismereteik szerint

a koronavírus lappangási ideje átlagosan 5, legfeljebb 14 nap ezért a hét embert két hétre helyezik karanténba.

Ezalatt a hazatérők nem hagyhatják el az épületet és az első vizsgálatok lezajlásáig a családtagok sem látogathatják őket. Az egészségügyi személyzet megfelelő védőfelszerelésben - védőruhában, maszkban, szemüvegben - látja el a karanténban levőket, ami megfelelő védelmet ad számukra.

Szlávik János kiemelte: minden személyi és tárgyi feltétel adott a karanténhoz, megfelelő szakorvosok, valamint fertőtlenítő és higiénés eszközök is rendelkezésre állnak, amelyek egy esetleges fertőzés továbbvitelét megakadályozzák.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. Kínában a legutóbbi, vasárnapi összesítések szerint több mint 13 ezer ember fertőződött meg, és 300-nál is többen meghaltak.
A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül egyelőre csak a Fülöp-szigeteken szedett, ott egy kínai állampolgár halt bele a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

A koronavírusról az Infostart korábbi cikeit ITT találja.

Nyitókép: MTI/HM
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018