eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A @HLOBlog videójáról készített felvételen földre tepernek egy férfit rendőrök a London hídon, amelyen előzőleg késes támadás történt 2019. november 29-én. Egy látszólag robbanószerrel megpakolt mellényt viselő férfi több embert megkéselt, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték. Többen megsebesültek, kormányforrások szerint két ember belehalt sérüléseibe.
Nyitókép: A @HLOBlog videójáról készített felvételen földre tepernek egy férfit rendőrök a London hídon, amelyen előzőleg késes támadás történt 2019. november 29-én. MTI/AP/@HLOBlog

Sürgősséggel lép a brit törvényhozás a londoni késes támadás után

Felülvizsgálja brit kormány a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását - közölte a brit igazságügyi minisztérium.

A bejelentés előzményeként kiderült, hogy a London belvárosában pénteken elkövetett késeléses terrortámadás tettese a terrorcselekmények előkészülete címén rá kirótt 16 évnyi börtönbüntetés felének letöltése után szabadult.

A West Midlands-i rendőrség által közreadott, dátumozatlan kép Usman Khanról, a 2019. november 29-i londoni késeléses támadás elkövetőjéről. A 28 éves Usman Khan robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt 6 évet töltött börtönben, mielőtt 2018 decemberében próbaidőre szabadlábra helyezték. Khan 2019. november 29-én a brit főváros pénzügyi negyedében két embert megölt és hármat megsebesített, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték.
MTI/AP
A West Midlands-i rendőrség által közreadott, dátumozatlan kép Usman Khanról, a 2019. november 29-i londoni késeléses támadás elkövetőjéről. A 28 éves Usman Khan robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt 6 évet töltött börtönben, mielőtt 2018 decemberében próbaidőre szabadlábra helyezték. Khan 2019. november 29-én a brit főváros pénzügyi negyedében két embert megölt és hármat megsebesített, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték. MTI/AP

Boris Johnson brit miniszterelnök a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában "képtelenségnek és visszataszítónak" nevezte, hogy Usman Khan, aki a London híd közelében elkövetett pénteki támadásban két embert megölt és hármat megsebesített, mindössze nyolc év letöltése után szabadlábra került.

Johnson kijelentette:

"valószínűleg 74 körül" lehet azoknak a száma, akiket terrorizmus miatt ítéltek börtönbüntetésre, de Usman Khanhoz hasonlóan büntetésük letelte előtt elengedték őket.

A kormány az erőszakos, szexuális és egyéb súlyos bűncselekmények elkövetőire vonatkozó ítélkezési jogszabályok szigorítására készül.

Boris Johnson brit miniszterelnök (k) Ian Dyson rendőrtiszt társaságában az előző napi késeléses támadás helyszínén, a brit főváros pénzügyi negyedében, a Cityben, a London híd végében 2019. november 30-án.  A támadó, a 28 éves Usman Khan két embert megölt és hármat megsebesített, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték.
MTI/EPA/Vickie Flores
Boris Johnson brit miniszterelnök (k) Ian Dyson rendőrtiszt társaságában az előző napi késeléses támadás helyszínén, a brit főváros pénzügyi negyedében, a Cityben, a London híd végében 2019. november 30-án. A támadó, a 28 éves Usman Khan két embert megölt és hármat megsebesített, mielőtt járókelők lefogták, majd rendőrök agyonlőtték. MTI/EPA/Vickie Flores

Mint arról az Infostart beszámolt, több ember megkéselt egy férfi Londonban, a gyanúsítottat a rendőrök lelőtték, a hatóságok terrortámadásként kezelik az esetet. Az öt sebesült közül ketten belehaltak sérüléseikbe.

A rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy

a férfin robbanóövnek látszó szerkezet volt,

amely azonban nem tartalmazott robbanóanyagot. A közösségi médiában megjelent felvételek tanúsága szerint a támadót járókelők teperték le és elvették tőle a kést, még mielőtt a hatóságok megérkeztek.

A férfi éveket ült terrorcselekményért börtönben, később pedig az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állította, hogy egyik harcosa volt a késes támadó.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×