INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

hídomlás

olaszország

morandi

genova

Genovai hídomlás - egy évvel a katasztrófa után is folynak a letartóztatások

Genovai hídomlás - egy évvel a katasztrófa után is folynak a letartóztatások

Infostart / MTI

Újabb kilenc embert vettek őrizetbe az olasz hatóságok a tavaly augusztusban leomlott Morandi-híd katasztrófájával összefüggésben.

Az őrizetbe vettek között vannak a Morandi-hidat is működtető Autostrade par Italia (ASPI) magán autópálya-kezelő vállalat szakemberei. Az olasz sajtó értesülései szerint a hatóságok azzal gyanúsítják őket, hogy meghamisították az általuk kezelt autópályahidak biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat a genovai baleset előtt és után is, hogy kedvezőbb színben tüntessék fel a hidak állapotát.

A Morandi-híd váratlanul omlott össze egy forgalmas tavaly augusztusi délelőtt, 43 személy veszítette életét. Több mint nyolcvan személy ellen emeltek eddig vádat vagy indítottak vizsgálatot a katasztrófa miatt, köztük a hidat üzemeltető autósztráda-társaság menedzserei és mérnökei, valamint a római közlekedési minisztérium és az olasz közútkezelő (ANAS) több tisztségviselője ellen. Az 1967-ben emelt híd az első feltételezések szerint a hiányos karbantartás miatt omlott össze.

Az új híd építését már megkezdték, és a tervek szerint jövő tavasszal adják át.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018