eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Genova, 2018. augusztus 19.Az A10-es autópálya leszakadt Morandi hídja Genovában 2018. augusztus 19-én. Az öt nappal korábban bekövetkezett balesetben legkevesebb 42 ember életét vesztette. (MTI/EPA/Luca Zennaro)
Nyitókép: MTI/EPA/Luca Zennaro

Több mint egy évvel a genovai hídomlás után is derülnek ki mulasztások

Az olasz miniszterelnök nem zárta ki, hogy kormánya visszavonja a hidat üzemeltető Atlantia infrastruktúra-fejlesztő csoporttól az autópályák üzemeltetésére vonatkozó engedélyt.

Súlyos és megbocsáthatatlan mulasztásokat talált az olasz közlekedési minisztérium vizsgálata a tavaly leomlott Morandi híd ügyében - mondta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a La Repubblica című olasz napilapnak adott interjújában.

A politikus nem zárta ki, hogy kormánya visszavonja a hidat üzemeltető Atlantia infrastruktúra-fejlesztő csoporttól az autópályák üzemeltetésére vonatkozó engedélyt.

"Egy ilyen döntést technikai és jogi vizsgálatnak kell megelőznie, hogy megállapítást nyerjen a kötelezettségszegés ténye - mondta a miniszterelnök, ám leszögezte:

a vizsgálat alapján már most bebizonyosodott, hogy súlyos mulasztások történtek.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint amennyiben az üzemeltetési engedélyt a kormány visszavonja, az autópályákat ideiglenesen az ANAS nevű, állami tulajdonú vállalat kezelné.

Az Atlantia, amely az általa üzemeltetett, mintegy 3 ezer kilométernyi autópályával jelenleg az ország legnagyobb autópálya-üzemeltetője, szombaton jelezte:

csődközelbe kerülhet, ha a kormány megvonja tőle az üzemeltetési engedélyt.

Az Atlantia egyúttal tagadta a mulasztásokkal kapcsolatos vádakat, s a cég részéről hangsúlyozták, hogy mindig az előírásoknak megfelelően jártak el. Az észak-olaszországi Genovában 2018 augusztusában szakadt le a Morandi híd, magával rántva és betemetve a rajta és alatta haladó járműveket.

Az összeomló autópálya-völgyhídról több mint harminc gépjármű zuhant a 45 méteres mélységbe, és a katasztrófában 43 ember halt meg.

A tragédiáról és annak következményeiről részletesen beszámolt az Infostart, ezeket a cikkeket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×