eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hím barna medve (Ursus arctos) mászik át egy kerítésen a csíkszeredai Octavian Goga Főgimnázium udvarán 2018. augusztus 21-én. A medve a reggeli órákban több közeli ház udvarába is betört, egy kecskét is megölt. Az állatot az iskola udvarán kilőtték.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Medvepánik: két hónap, 34 riasztás

Július és augusztus folyamán 34 alkalommal kérte a lakosság a Hargita megyei csendőrség közbeavatkozását a lakott területeken felbukkant medvék elkergetésére vagy elkerítésére – közölte Gheorghe Suciu, a Hargita Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő tájékoztatása szerint júliusban 10, míg augusztusban 24 alkalommal érkezett telefonhívás az 112-es sürgősségi számra a medvék eltávolítása miatt. A legtöbb esetben Tusnádfürdő, Csíkszereda, Csíkdelne és Csíkszentdomokos környékén kellett csendőri segítséggel elűzni a medvéket, vagy elkeríteni őket az illetékes hatóságok helyszínre érkezéséig - írja a maszol.ro.

A csendőrök a felszerelésükhöz tartozó vaktöltényekkel és a jóval nagyobb zajt keltő petárdákkal végzik ezt a feladatot. Jogukban áll ugyan altatólövedékeket használni, de a Hargita megyei csendőrség birtokában egyelőre nincs altatólövedékes fegyver, de a közeljövőben tervezi ilyen típusú fegyvereket beszerezését.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×