eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Brüsszelbe hívták Orbán Viktort

A Politico európai kiadásának naponta jelentkező hírlevele, a Brussels Playbook írta, hogy az Európai Néppárt május elején tisztázó beszélgetésre hívta a magyar miniszterelnököt, a harmadjára is kétharmaddal győztes Orbán Viktort.

Joseph Daul, a Néppárt elnöke és Manfred Weber frakcióvezető a meghívók, és arra kíváncsiak, hogy milyen viszonyra számíthatnak a Fidesz és a Néppárt, Magyarország és Európa között.

Az üggyel kapcsolatban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte: Manfred Weber európai néppárti (EPP) frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit, és aktuális uniós kérdésekről is tárgyalnak. Manfred Weber a magyarországi parlamenti választási kampány idején járt Budapesten, ahol tárgyalt Orbán Viktorral, és a pártcsalád támogatásáról biztosította őt - közölte Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×