eur:
392.28
usd:
362.78
bux:
65897.33
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Gyökerestül csavarta ki a fákat a vihar, egy ember meghalt, sok a sérült - videó

Gyökerestül csavarta ki a fákat a vihar, egy ember meghalt, sok a sérült - videó

Egy ember meghalt, tizenhatan pedig súlyosan megsebesültek, mert a vihar fákat döntött parkoló autókra és kempingezők sátraira a romániai Csarnóházán (Bulz) - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.

Az ítéletidő vasárnap este csapott le a Sebes-Körös egyik mellékfolyójának torkolatánál, a Király-hágótól néhány kilométerre délre fekvő Bihar megyei településen: több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő kempingek sátraira, illetve az autókra döntött, a szemtanúk szerint a jégesőt tornádószerű vihar kísérte. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak.

A halálos áldozat egy 36 éves nagyváradi férfi, aki az autójában vesztette életét, amikor rádőlt egy fa. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült, őket a nagyváradi megyei kórházban ápolják. Egyikük állapota továbbra is válságos: a 23 éves nő súlyos agyrázkódást szenvedett, éjjel megműtötték.

A sebesültek között hét gyerek van, a legkisebb egy hét hónapos csecsemő. A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségi osztályon, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el.

Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa szerint Csarnóházán egy egyházi rendezvényre gyűltek össze a hívek csütörtöktől kezdődően, de többségük vasárnap hazautazott. Közlése szerint az ítéletidő miatt bajba került hátramaradottak mentésében összesen 90 ember vett részt.

Címlapról ajánljuk
Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni
Tudósítónktól

Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: "Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni"

"Akik azt gondolják, hogy vannak erkölcsei és szabályai, azok tévednek, mert nem egy politikussal, hanem egy rettenetes gengszterrel van dolgunk" - mondta az EP strasbourgi ülésén Alekszej Navalnij özvegye, akinek beszédét többször is vastaps szakította félbe.

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 28. 14:29
×
×
×
×