eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Észak-koreai hackerek támadták meg 30 ország bankját

Észak-koreai hackerek támadták meg 30 ország bankját

Nem csak a pénzre utaznak, ennél sokkal nagyobb és komolyabb feladatot teljesítenek.

Észak-koreai hackerek állhatnak több mint 30 ország bankja ellen 2015 és 2017 között elkövetett kibertámadások sorozata mögött - jelentette csütörtökön az NHK japán állami televízió.

A tévé az amerikai Symantec kiberbiztonsági vállalatra hivatkozott a tudósítósában.

Gigantikus hálózat

Ahogy arról korábban is írtunk, nem kispályáznak Észak-Korea hackerei: jó pár pénzintézet rendszerét feltörték, és részben az atomprogramjukba lapátolják a pénzt, részben pedig fertőzött bankhálózatot hoznak létre, hogy kijátsszák a globális szankciókat. Az akkori információk szerint Észak-Korea hackereit 18 ország bankjaiba való betöréssel lehet összefüggésbe hozni.

A fertőzött bankhálózat kiépítése már Európát és Amerikát is elérte.

A mostani értesülés szerint az észak-koreai hackerek által bevetett kártékony számítógépes program megfertőzte a bangladesi központi bank számítógépes rendszerét. A behatolás eredményeképpen 81 millió amerikai dollárt utaltak át a Fülöp-szigetekre, ahol az részben bűnözők kezébe került.

A Symantec szakértőinek adatai szerint

a csalók ugyanazokat az azonosító kódokat használták, amelyek segítségével behatoltak a Sony Pictures Entertainment japán-amerikai filmforgalmazó céghez,

miután az Kim Dzsong Unt észak-koreai vezetőt parodizáló és az észak-koreai diktátor meggyilkolását ábrázoló vígjátékot akart megjelentetni. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint észak-koreaiak álltak a történtek mögött.

Hasonló számítógépes kódokat használtak az egyik vietnami bank ellen is, akkor egymillió dolláros kárt okoztak az elkövetők.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×