INFORÁDIÓ 
2020. január 24. péntek
Timót

hacker

2019.05.14. 12:46

Kémprogrammal fertőzött az egyik népszerű chatalkalmazás

A WhatsApp üzenetküldő szolgáltató arra kérte felhasználóit kedden, hogy töltsék le a program legújabb frissítését, miután a hírek szerint hackerek kémprogrammal fertőzhették meg az alkalmazást használók mobiltelefonjait.
2019.02.18. 21:24

Amerikát támadták a hackerek

Iráni és kínai hackerek ismét mintegy tucatnyi amerikai vállalat, bank és kormányzati ügynökség számítógépes rendszereit támadták - jelentette a The New York Times című napilap.
2018.09.17. 15:55

Megtámadták a kormányzati portált

Egymást átfedve, három hullámban, nem magyarországi IP címekről elosztott túlterheléses támadás érte a kormany.hu oldalt.
2018.07.29. 14:20

A fél világot rettegésben tartják - íme, kik ők

Dollár százmilliók, ha nem milliárdok tűntek már el a világ legveszélyesebb kiberbűnözőinek mesterkedése miatt, de volt, aki titkos rakétakísérletek eredményeit lopta el és megint más, aki egy komplett gátat akart megbénítani. Az FBI 41 legkeresettebb kiberbűnözője, kiberbűnözői csoportjai közül íme az első három.
2018.07.26. 11:38

Nukleáris cég rendszerébe is betörtek orosz hackerek

Az amerikai áramszolgáltatók mellett nukleáris és légi közlekedési vállalatok rendszereit is feltörték orosz hackerek tavaly - mondta Jonathan Homer, a belbiztonsági minisztérium (DHS) illetékese.
2018.07.25. 19:30

Veszélyes internetes kuponok bukkantak fel

Mindannyiunk titkolt nyereségvágyát kihasználva online üzletek és tartalomszolgáltató portálok kedvezményes kuponjaival kecsegtetve igyekeznek kiberbűnözők egy új módszerrel megszerezni a felhasználók személyes adatait - tájékoztatta szerdán a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat
2018.07.24. 07:38

Hatalmas kárt okozhattak volna orosz hackerek

Orosz hackerek törtek be amerikai áramszolgáltatók számítógépes rendszereibe tavaly, akár áramszüneteket is okozhattak volna - jelentette a The Wall Street Journal című napilap az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) tisztviselőinek tájékoztatására hivatkozva.
2018.07.13. 13:09

Kibertámadást indítottak Németország ellen

Berlinben az állambiztonságért felelős alkotmányvédelmi hivatal közölte, hogy német médiavállalatok és egy vegyifegyver-kutatással foglalkozó intézet kibertámadás célpontja lett. A bejelentés szerint feltehetően további német cégek informatikai központjába is behatolás történt. Az alkotmányvédelmi hivatal feltételezi, hogy a támadás elkövetői Oroszországban vannak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018