INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

india

gandhi

papucs

Botrány: flipflop papucsra került a legendás indiai politikus arcképe

InfoRádió / MTI

Az Amazonon árult, az indiai zászló motívumaival díszített lábtörlő miatti botrány után most a Gandhi arcképével ellátott papucs miatt panaszkodtak többen is az indiai külügyminiszternek.

A legendás indiai politikus, Mahatma Gandhi fekete-fehér fotója a kétpántos flipflop talpa belső oldalán látható. A lábtörlőhöz hasonlóan ezt is az Amazonon lehet megvenni.

Híradások szerint Twitter-felhasználók panaszkodtak az árucikkre üzeneteikben, melyekben Szusma Szvaraj külügyminsztert is bejelölték.

A felháborodás előzménye, hogy Szvaraj az indiai zászló motívumaival díszített lábtörlő kanadai árusítása miatt a héten a Twitteren fenyegette meg az Amazont, hogy megtagadhatja az indiai beutazási engedélyt az Amazon dolgozóitól és a jelenlegieket is bevonathatja, amennyiben "a cég nem kér bocsánatot és nem vonja vissza mindazon termékeket, amelyek sértik az indiai zászló méltóságát".

Az online kereskedelmi óriáscég csütörtökön jelentette be, hogy weboldalukon a termék nem szerepel többé.

Szvaraj a helyi hírek szerint a strandpapucsok miatt India washingtoni nagykövetét utasította, hogy közölje az Amazonnal, India jelképeinek és kultúrájának sérelme nem marad büntetlenül.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018