eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Repülőgépeket bérel a Lufthansa az Air Berlintől

A Lufthansa-csoport negyven darab repülőgép bérletéről írt alá megállapodást Németország második legnagyobb légitársaságával, az Air Berlinnel.

A Lufthansa MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 2017-es nyári menetrend életbe lépésétől hat éven keresztül 35 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépet bérel az Eurowings diszkont leányvállalat számára és ötöt az osztrák Austrian Airlines-nak.

Az ügylet úgynevezett wet-lease konstrukció, vagyis a Lufthansa nem csak a repülőgépet, de a személyzetet és a karbantartást is bérli az Air Berlintől. Az Eurowingsnél szolgálatba álló gépek a diszkontcég arculatával repülnek majd.

A bérelt gépek hét németországi repülőtérre, valamint Bécsbe és Palma de Mallorcára kerülnek, és ezekről a bázisokról teljesítenek majd járatokat.

Az ügylet háttere, hogy a jelenleg 90 repülőgépet üzemeltető Eurowings így tud versenyképes maradni a német piacon erősödő diszkont légitársasági versenyben, az Air Berlin pedig csökkenteni tudja flottája méretét.

A nehéz anyagi helyzetben lévő, az emirátusi Etihad légitársaság többségi tulajdonában lévő berlini légitársaság a napokban ezer fős létszámleépítést jelentett be a flotta csökkentése mellett.

Az Air Berlin az elmúlt három évet összesen 1,2 milliárd euró veszteséggel zárta.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×