INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

dallas

gyilkosság

egyesült államok

Dallasi rendőrfőnök: az orvlövész fehéreket akart gyilkolni

InfoRádió / MTI

A dallasi rendőrfőnök szerint az agyonlőtt orvlövész mindenáron fehéreket akart megölni.

Ezt a dallasi rendőrgyilkosságok ügyében nyilatkozó David Brown rendőrfőnök - Mike Rawlings polgármesterrel közösen tartott - pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be. Hozzátette: a korábbi hírekkel ellentétben az orvlövész nem öngyilkos lett, hanem a rendőrség bombával végzett vele.

A rendőrfőnök szerint az orvlövész a vele tárgyaló rendőrrel azt közölte, hogy mindenképpen fehéreket akart megölni, az elmúlt napokban történt rendőri túlkapások miatt, amelyeknek fekete amerikaiak voltak az áldozatai.

David Brown szerint az orvlövészt felháborították a fehér rendőrök túlkapásai, és felháborították őt a fehér emberek. A rendőrfőnök cáfolta az elterjedt híreket, miszerint az orvlövész öngyilkos lett volna, s elmondta, hogy a rendőrség robotra szerelt bombával likvidálta a férfit, akit nem azonosított, de a CBS televízió kiderítette, hogy Micah Xavier Johnson, 25 éves lakosról van szó, aki a texasi Mesquite városkában élt. A rendőrfőnök hangsúlyozta, hogy a férfi - akit a tájékoztatón következetesen "gyanúsítottnak" nevezett - még a tárgyalások során közölte a rendőrökkel, hogy nem tagja egyetlen szervezetnek sem. Ezt valószínűleg azért is hangsúlyozta, mert hajnalban a Facebook közösségi portálon egy eddig ismeretlen, magát a "fekete hatalom politikai szervezetének" nevező csoport magára vállalta a támadásokat. A Facebook azóta törölte bejegyzést. Mark Zuckerberg, a portál tulajdonosa egyébként először nyilvánult meg ilyen ügyben, és még csütörtökön este döbbenetét és az áldozatok családtagjaival való együttérzését fejezte ki.

A CBS televízió arról adott hírt, hogy a rendőrség munkatársai figyelemmel kísérték a különböző közösségi portálokon megjelent bejegyzéseket, s azt tapasztalták, hogy jelentősen megszaporodott a rendőr-ellenes kommentárok aránya, a CBS oknyomozó riportere pedig olyan kommentárra is bukkant, amely egyenesen arra szólított, hogy "öld meg a rendőröket!".

A pénteki sajtótájékoztatón egyébként a rendőrfőnök ismét megerősítette: a támadók célja az volt, hogy minél több rendőrt megöljenek. A három letartóztatott gyanúsított további értékes információkkal is szolgált, de a nyomozás érdekében erről sem a rendőrség vezetője, sem pedig a polgármester nem kívánt nyilatkozni.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018