INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

ensz

nagy-britannia

európai unió

brexit

Már az ENSZ is fellép az idegenellenes brit támadásokkal szemben

InfoRádió / MTI

Zaid Raad el-Husszein, az ENSZ emberjogi főbiztosa kedden arra szólította fel a brit hatóságokat, hogy vessenek véget a múlt csütörtöki brit népszavazás után megszaporodott idegenellenes támadásoknak.

A főbiztos mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Királyságban kisebbségekhez tartozó embereket és külföldieket értek támadások és inzultusok miután az ország úgy döntött: kilép az Európai Unióból.

A bevándorlás a kilépést támogató kampány egyik központi témája volt.

Husszein felszólította a brit hatóságokat: büntessék meg az elkövetőket. Hangsúlyozta: a rasszizmus és az idegengyűlölet "egészében, teljesen és összességében elfogadhatatlan bármilyen körülmények között".

A brit hatóságok hétfői jelentése szerint csütörtöktől 57 százalékkal nőtt az idegenellenes bűncselekmények miatt tett feljelentések száma május azonos időszakához képest.

Hétfőn Lengyelország londoni nagykövetsége is aggályait fejezte ki Nagy-Britanniában a lengyel közösség iránt megnyilvánuló idegengyűlölet miatt.

Vasárnap a lengyel kulturális központ londoni épületén olyan idegenellenes feliratokat helyeztek el, amelyek az Egyesült Királyságból történő távozásra szólították fel a lengyeleket. A londoni rendőrség az incidenst idegenellenes indíttatásúnak minősítette.

A Cambridge-ben élő lengyeleknek pedig pénteken olyan szórólapokat osztottak, amelyeken a következő volt olvasható: "Kilépünk az Európai Unióból. Nem lesznek többé lengyel paraziták".

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018