INFORÁDIÓ 
2020. november 24. kedd
Emma

brexit

2020.11.17. 19:57

Brexit: puhulhat a johnsoni vezetés álláspontja

A csütörtöki uniós csúcson ismét napirenden lesz a brexitmegállapodás megkötése. Az Egyesült Királyság február 1-én lépett ki az Európai Unióból, jelenleg egy átmeneti időszak érvényes, ami nagyjából minden közös ügyet megtartott az uniós keretek között. Ez az időszak az év végén lejár, július 1-ig lehetett volna meghosszabbítani, ám ez nem történt meg, és nincs megállapodás sem, amivel rendezetten lehetne továbblépni az átmeneti időszakból.
2020.11.13. 12:50

Távozik a brexit vezéralakja, Johnson jobbkeze

Egybehangzó médiaértesülések szerint még az idén távozik tisztségéből Dominic Cummings, Boris Johnson brit miniszterelnök rendkívül befolyásos főtanácsadója.
2020.11.09. 08:51

És most Londonon a világ szeme

Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen EB-elnök leltárt vesz fel a brexit eddigi eredményeiről.
2020.11.07. 16:17

Boris Johnson: mélyek a nézeteltérések, de folytatódnak a tárgyalások

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint továbbra is mélyek a nézetkülönbségek az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalásokon. A Downing Street szombati közlése szerint ugyanakkor a megbeszélések a jövő héten folytatódnak.
2020.11.05. 10:42

Meg tudnak-e birkózni a britek a brexit és a covid dupla sokkjával?

Egy brit politikai elemzőközpont szerint az országnak nehéz lesz egyszerre megbirkóznia a brexitből fakadó kezdeti gazdasági nehézségekkel és a Covid-19 új hullámával. Előfordulhat, hogy az önkormányzatok, a kikötők és más intézmények túlterheltté válnak a nyomás alatt.
2020.10.28. 19:13

"Alagútban" a brexitalku, közel lehet a megegyezés

Levegőben lóg a brexit utáni kereskedelmi alku lehetősége – ezt az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnöke mondta. Előzőleg kedden még áttörést emlegettek, mivel az intenzív tárgyalásokat Londonból Brüsszelbe viszik át.
2020.10.28. 14:08

Jegybank: körültekintően a Revoluttal!

A Magyar Nemzeti Bank felhívta a figyelmet arra, hogy a brexittel milyen változásra számíthatnak az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport ügyfelei.
2020.10.27. 18:30

Már csak a halászat lékelhetné meg a brexitalkut

A brexittárgyalások bíztató jeleként értékelik, hogy egy nappal tovább marad Londoban Michel Barnier, az uniós főtárgyalója. A britek hétfőn ennek ellenére azt mondták: nagyon kevés idő maradt az alkura, amit úgy tűnik, a gazdasági szempontból jelentéktelen halászat kérdése akadályoz.
2020.10.25. 22:03

Újabb kórházakban fogadnak koronavírusos betegeket - a nap hírei

Újabb 3149 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 beteg. Bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét az emberi erőforrások minisztere. A karanténszabályok megsértése miatti szankciók szigorításáról dönthet hétfőn az országgyűlés. A nap legfontosabb hírei október 25-én.
2020.10.22. 21:20

Kritikus szakaszhoz ért csütörtök este a brexittárgyalás

Megérkezett csütörtök este Londonba Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalásvezetője, és ezzel több napi fennakadás után újraindultak az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások.
2020.10.22. 10:10

Nagy európai fordulat a brexittárgyalásokon

Újraindulnak a kereskedelmi brexittárgyalások London és Brüsszel között, miután az európai főtárgyaló azt mondta, kézzelfogható közelségbe került a megállapodás. A britek szerint az európaiak "alapvetően megváltoztatták hozzáállásukat", és heteken belül tető alá hozhatják az alkut.
2020.10.21. 18:53

Brexit - a Downing Street reagált az EU lépésére

A héten folytatódnak a tárgyalások az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről - közölte szerda este Boris Johnson brit miniszterelnök londoni hivatala.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018