INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

brexit

2022.12.02. 11:10

Tiszta Európa, avagy mi köze van a Beatlesnek a brexithez

A brexit “európaibb országgá tette Nagy-Britanniát, mint amilyen korábban volt” - ezt az ironikus kommentárt fűzte a Financial Times véleményírója a szigetországot sújtó gazdasági és politikai bajokhoz.
2022.07.03. 15:58

Gordiuszi csomónak tűnik az észak-ír brexitprobléma

A brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről kötött megállapodás jogilag és politikailag egyaránt igazolhatatlan megsértése az egyezményhez csatolt észak-írországi protokoll egyoldalú brit módosítása – írta közös cikkében a német és az ír külügyminiszter.
2022.06.15. 14:34

Az EU kötelezettségszegési eljárásokat indít a britekkel szemben

Az Európai Unió jogi lépéseket tesz, és kötelezettségeszégési eljárást indít az Egyesült Királysággal szemben a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi jegyzőkönyv hétfőn bejelentett, egyoldalú brit módosítási terve miatt – jelentette be Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja Brüsszelben szerdán.
2022.06.13. 21:19

Kiderült, hogyan módosítaná az északír protokollt a brit kormány

A brit kormány közzétette hétfőn a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréhez csatolt észak-írországi protokoll módosítására kidolgozott törvénytervezetét. Az Európai Unió ellenlépéseket helyezett kilátásba a szabályozás elfogadásának esetére.
2022.06.09. 21:26

Már több mint 6,6 millió embert "nyertek" a britek

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint május végére átlépte a 6,6 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért folyamodtak.
2022.05.19. 20:00

Magyarics Tamás: a whiskyre nem lehet alapozni egy országot

A külpolitikai szakértő szerint nemcsak az Egyesült Királyság és az EU, de maguk a skótok is rosszul járnának azzal, ha sikeres lenne legújabb függetlenségi népszavazási kezdeményezésük. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanára a többi között az úgynevezett északír protokoll esetleges módosításáról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2022.05.19. 16:30

Újabb háború robbanhat ki, ezúttal Európa nyugati felén

A brit kormány benyújtja azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi majd, hogy felfüggessze az EU-val kötött brexitegyezmény egyik fontos elemét – de nem ezen a héten. Az unió azonban szankciókkal fenyeget, ha ez megtörténik.
2022.05.12. 07:24

London széttépheti a brexitegyezmény egy részét

Ismét veszélybe került a brexitszerződés fájó pontja, az északír záradék. A brit külügyminiszter kereskedelmi háborúval fenyegeti Brüsszelt, a volt kormányfő szerint az ország lejárathatja magát.
2022.05.11. 21:16

Nigel Farage, a brexit arca a partvonalról befolyásolta a brit elitet

Nagy-Britanniában a halszálkás öltönyös, láncdohányos Nigel Farage volt a britek uniós kilépésének egyik motorja. Olyan befolyása volt, hogy a kormányzó konzervatívok magukévá tették politikája egy részét – csakhogy ne ássa alá a hatalmukat.
2022.05.11. 10:43

Egy párt, amelynek "érdemi szavazatszerzésre" nincs esélye

Magyarország uniós kilépéséért kezdett el kampányolni Volner János. A korábbi jobbikos politikus az elmúlt években saját magáról nevezett el pártot. Különös ismertetőjegye az volt, hogy leginkább az ellenzéket kritizálta. Most Huxit pártra változtatta szervezete nevét, amiről nem tudni, hogy létezik-e egyáltalán.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018