INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

brexit

2021.07.27. 06:00

Változóban a kivándorlási és hazaköltözési trendek

Tavaly is folytatódott az elmúlt években tapasztalt trend: többen költöztek vissza Magyarországra, mint ahányan kivándoroltak – tájékoztatta az InfoRádiót a Központi Statisztikai Hivatal. A kiköltözők közül egyre többen választják Ausztriát.
2021.07.22. 20:02

Megakadt az északír kérdés a britek torkán, karácsonyra akár áruhiány is kialakulhat szakértők szerint

A tűzzel játszik a brit kormány, amikor északír zavargások kirobbanásának veszélyével zsarolja az Európai Uniót, míg ő kerekperec elzárkózik mindannak végrehajtásától, amit korábban maga tárgyalt ki és írt alá – vélik brit lapok az EU-brit brexitalkudozás legújabb fejleményei láttán. Egyesek szerint Johnson azt kapta válaszul az EU-tól, amit megérdemelt.
2021.07.22. 15:47

Potenciális büntetőeszközét félti az EU

Az Európai Unió gyorsan nemet mondott arra a brit felvetésre, hogy mondják fel a brexitegyezmény Észak-Írországra vonatkozó részét. A protokoll értelmében ellenőrizni kell a brit főszigetről a tartományba szállított árukat, hogy nyitott maradjon az északír–ír, azaz brit–EU határ.
2021.07.22. 14:10

Saját tanácsadója akarta megbuktatni Boris Johnsont

Együtt kampányoltak a brexitért, de most ismét nekiment Boris Johnson brit kormányfőnek tavaly kirúgott főtanácsadója. A konzervatív körökben is ellenszenvesnek tartott Dominic Cummings kormányzásra alkalmatlannak nevezte Johnsont.
2021.07.21. 21:28

Máris reagált az EU a britek északír terveire

London szerint működésképtelen a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi protokoll, aminek jelentős átírására egy 28 oldalas új javaslattal állt elő.
2021.06.28. 13:42

Most esik le a brit cégeknek, mit vesztettek a brexittel

Az Európai Unióval kereskedő brit cégek csaknem egyharmada uniós forgalmának visszaeséséről vagy teljes elvesztéséről számolt be a brit vállalati szektor egyik legnagyobb szakmai szervezetének hétfőn ismertetett friss felmérése szerint.
2021.06.23. 16:02

Az európaiak készek lennének visszafogadni a briteket

A Brexit ötödik évfordulóján elvégzett felmérés tanúsága szerint a legtöbb európai visszafogadná a briteket az unió kötelékébe - de az is kiderült, hogy kíváncsian figyelik, hogyan boldogulnak azon kívül.
2021.06.14. 20:07

Vihart kavart a hétvégi G7-találkozón a megoldatlan északír-kérdés

„Mindent megtesz” a brit állam egysége megőrzése érdekében – szögezte le több hétvégi nyilatkozatában Boris Johnson, miután a hétvégi G7-es találkozó margóján kétoldalú megbeszélések sorát folytatta európai partnereivel az északír jegyzőkönyv kérdéséről, hírek szerint nem túl sok sikerrel.
2021.06.10. 18:43

A brexit mint ördöglakat: miért nem tud London és Brüsszel zöld ágra vergődni?

Nem hozott áttörést az EU–brit „Partnerségi Tanács” szerdai londoni találkozója az „északír-jegyzőkönyv” kapcsán. Szakértők szerint a teljes körű végrehajtást olyan egymást kizáró elvárások terhelik, amelyek mellett komolyabb kompromisszum nélkül aligha nyílik esély a kérdés rendezésére.
2021.05.28. 20:45

Orbán Viktor: a Brexit utáni időszak együttműködési formáit kell megtalálni Nagy-Britanniával

Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása - mondta pénteken Londonban Orbán Viktor, miután kétoldalú megbeszélést folytatott Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018