INFORÁDIÓ
2021. február 24. szerda
Mátyás

brexit

2021.02.22. 06:15

Népszerűbbé tehet egy területet a brexit

Több bizonytalanságot is hozott a nemzetközi üzleti és kereskedelmi kapcsolatokban az Egyesült Királyság kiválása az Európai Unióból. Ezek közül az egyik problémát a határon átnyúló peres eljárások jelentik. Ha a vitás kérdések rendezésére a felek korábban a peres utat kötötték ki a szerződésükben, most érdemes megfontolni a szerződések módosítását és a választottbírósági eljárás kikötését - tanácsolta az InfoRádió Paragrafus című magazinműsorában Rusznák Csaba ügyvéd.
2021.02.11. 14:17

Posztbrexit feszültségek az északír kapcsolatok miatt

Nagy-Britannia tartsa be a brexit szerződés észak-írországi jegyzékét, mielőtt rugalmasságot kérne. Erre figyelmeztették Brüsszelből egy kétoldalú tárgyalás előtt. Közben nem szűnnek a napi gondok: a Franciaországból történő közúti szállítás például 50 százalékkal drágult.
2021.02.04. 19:48

Most foghatja a fejét London, hogy mit művelt a brexittel

A brexitmegállapodás felülvizsgálatát akarja, de Brüsszel ellenáll. A szigetország kilépése most a koronavírus-vakcina uniós exporttilalma miatt vált kényelmetlenné tulajdonképpen mindkét fél számára, de az északír–ír határ ellenőrzésének vitája már előtte is komoly feszültséget keltett.
2021.01.18. 14:30

A brexit jól elhúzta a nemzetközi turnéra induló zenészek nótáját is

Munkavállalási vízumot kell kiváltania Paul McCartneynak, ha az Európai Unió területén, vagy például Kovács Ákosnak, amennyiben Londonban akar koncertezni. A brexit ugyanis jelentősen megnehezíti a művészek dolgát is, ha a korlátozások feloldása után turnézni szeretnének.
2021.01.13. 05:40

Ezt kell tudnia, ha Nagy-Britanniából rendel

Vámkötelessé váltak a Nagy-Britanniából érkező és az oda tartó termékek, mivel az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból, január elsején pedig elhagyta az EU vámunióját is - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2021.01.09. 07:45

Álom maradhat a vakcinaútlevél az uniós légi közlekedésben

Európa légi forgalmában a tavaly áprilisihoz hasonló helyzet alakult ki, míg transzatlanti viszonylatban vannak ugyan járatok, de minimális töltöttséggel üzemelnek – mondta az InfoRádiónak Varga G. Gábor repülési szakértő. Az Egek ura blog szerkesztője szerint vírusvédelmi szempontból az lenne a jó, ha a jövőben csak azok utazhatnának, akik rendelkeznek oltási igazolással, de ezt Európában valószínűleg nem fogják bevezetni.
2021.01.08. 16:41

Brit biciklisek brutálisat buktak a brexiten

Egyre több uniós cég tagadja meg az áruszállítást Nagy-Britanniába a brexitet követő adószabályok miatt. Külön gond merült fel az EU-ból importált, a briteknél feldolgozott, majd az unióba visszaküldött élelmiszer és ital ügyében.
2021.01.04. 13:14

Új világ jön a brexit után, a kiutazó magyarokat is érinti

Január elsejével hivatalosan is véget ért az átmeneti időszak, az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatrendszerében új szabályok léptek életbe. A legfontosabb változásokat ismerteti Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018