INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

brexit

2022.05.19. 20:00

Magyarics Tamás: a whiskyre nem lehet alapozni egy országot

A külpolitikai szakértő szerint nemcsak az Egyesült Királyság és az EU, de maguk a skótok is rosszul járnának azzal, ha sikeres lenne legújabb függetlenségi népszavazási kezdeményezésük. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanára a többi között az úgynevezett északír protokoll esetleges módosításáról is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
2022.05.19. 16:30

Újabb háború robbanhat ki, ezúttal Európa nyugati felén

A brit kormány benyújtja azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi majd, hogy felfüggessze az EU-val kötött brexitegyezmény egyik fontos elemét – de nem ezen a héten. Az unió azonban szankciókkal fenyeget, ha ez megtörténik.
2022.05.12. 07:24

London széttépheti a brexitegyezmény egy részét

Ismét veszélybe került a brexitszerződés fájó pontja, az északír záradék. A brit külügyminiszter kereskedelmi háborúval fenyegeti Brüsszelt, a volt kormányfő szerint az ország lejárathatja magát.
2022.05.11. 21:16

Nigel Farage, a brexit arca a partvonalról befolyásolta a brit elitet

Nagy-Britanniában a halszálkás öltönyös, láncdohányos Nigel Farage volt a britek uniós kilépésének egyik motorja. Olyan befolyása volt, hogy a kormányzó konzervatívok magukévá tették politikája egy részét – csakhogy ne ássa alá a hatalmukat.
2022.05.11. 10:43

Egy párt, amelynek "érdemi szavazatszerzésre" nincs esélye

Magyarország uniós kilépéséért kezdett el kampányolni Volner János. A korábbi jobbikos politikus az elmúlt években saját magáról nevezett el pártot. Különös ismertetőjegye az volt, hogy leginkább az ellenzéket kritizálta. Most Huxit pártra változtatta szervezete nevét, amiről nem tudni, hogy létezik-e egyáltalán.
2022.03.29. 09:33

Ennyi pénzügyi munkahely vándorolt Londonból az EU-ba a brexit miatt

Több mint 7000 pénzügyi állást költöztettek el a brexit következményeképp az EU egykori legnagyobb pénzügyi központjának számító brit fővárosból. Ez 400-zal kevesebb, mint amennyire decemberben számítottak – közölte kedden az Ernst & Young (EY).
2022.02.04. 20:24

Hogyan tovább, Észak-Írország?

Lemondott az észak-ír miniszterelnök. Paul Givan döntése része annak a kampánynak, amelyet a belfasti felekezetközi koalíciós kormány nagyobbik pártja, a korona hű protestáns Demokratikus Unionista Párt folytat a brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás észak-írországi protokollja ellen. A kialakult helyzetről Gálik Zoltánt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét kérdeztük.
2021.12.22. 07:40

Vaslady 2.0 – Brüsszel is találgatja, mire számíthat az új brit főtárgyalótól

A brexit eddigi brit főtárgyalójának távozása jó lehetőség London és Brüsszel kapcsolatainak újraindítására – így gondolkodnak az uniós diplomaták, akik viszont azt is megjegyezték: a másik verzió a kereskedelmi háború. Sok minden függ Liz Truss brit külügyminisztertől, a portfólió új gazdájától.
2021.12.04. 09:34

Nem képes átlendülni a brexitvita a határkérdésen

Továbbra sem sikerült érdemi haladást elérni London és az Európai Unió között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi protokoll ügyében - közölte pénteken David Frost, a brit kormány Brexit-ügyi államtitkára.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018