INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

brexit

2020.09.16. 15:55

Váratlan engedményt tettek a britek brexitügyben

A korábbi merev álláspont után a halászati jogok terén két olyan javaslatot is megfogalmazott a brit kormány múlt héten az EU felé, amely megnyithatja az utat az átfogó uniós kereskedelmi megállapodás megkötése felé – tudta meg a Reuters két uniós diplomáciai forrástól.
2020.09.15. 07:49

Boris Johnson nem akarja használni a vitatott törvényt

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint London egyáltalán nem kíván élni azokkal a jogkörökkel, amelyeket a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás egyes pontjait potenciálisan felülíró törvénytervezet nyújtana.
2020.09.14. 14:48

Piszkavas a küllők közé: össztűz a brexitalkut sértő tervezetre

Egyre hevesebb a hangnem Nagy-Britannia és az Európai Unió brexittárgyalásain. A két oldal képviselői a Twitteren estek egymásnak. Közben két volt brit kormányfő a válási alkut felülíró törvényjavaslat leszavazására sürgette a parlamenti képviselőket.
2020.09.13. 14:24

Keményen üzent a briteknek az Európai Tanács elnöke

Charles Michel a brexit-egyezmény teljeskörű végrehajtására szólította fel az Egyesült Királyságot az írországi béke és stabilitás, valamint az egységes piac integritásának megőrzése érdekében.
2020.09.10. 19:01

Az EU beperelheti a briteket, ha megszegik a brexitalkut

Komoly következményekkel fenyegette meg Nagy-Britanniát az Európai Unió, ha a korábbi brexit-egyezményt felülíró saját törvényt léptetne életbe. Egy uniós vezető rendkívüli tanácskozásra Londonba utazott, miközben kiszivárgott: Brüsszel bíróság elé citálhatja a briteket.
2020.09.10. 11:53

Boris Johnson most azonnal átírná a brexitegyezséget - és minden mást is

A britek nemcsak felmondanák a tavaly kötött uniós megállapodás egy részét, de megszegnék a nemzetközi törvényeket is, ami ráadásul nagy hatású precedenst is teremtene - mondta az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
2020.09.07. 20:45

Veszélyben a tárgyalások, London törvénnyel írná felül az egyezményt

A brit kormány a brexit-egyezmény egy részének megkerülésére készül – adta hírül a brit sajtó. Boris Johnson kormányfő figyelmeztette az Európai Uniót: ha a felek október közepéig nem állapodnak meg a jövőbeli kereskedelemről, akkor „a maguk útját kell járniuk”.
2020.09.07. 08:34

Brexit, második hullám: apokaliptikus a brit vízió

Fogytán az idő és a brit kormány Brüsszelt vádolja azért, hogy fenyeget a megállapodás nélküli brexit. Ennek nyomán felhúznák a vámsorompókat Nagy-Britannia és az EU közt. Ha viszont bedurvul a második járványhullám, akkor a kiszivárgott brit kalkuláció szerint nagy baj lesz az országban.
2020.08.30. 11:49

Orbán Viktor nemzetközi fórumon vesz részt

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délután a szlovéniai Bledbe utazik, ahol részt vesz a 15. Bled Stratégiai Fórum nemzetközi konferencián - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2020.08.19. 08:00

Iain Lindsay: új felhatalmazást kaphat az uniós főtárgyaló

Nagyobb rugalmasságot kell tanúsítaniuk a 27-eknek az Egyesült Királysággal folytatott tárgyalásokon – mondta az InfoRádiónak a Budapesten akkreditált brit nagykövet a brexittel kapcsolatban. Iain Lindsay úgy tudja, az uniós vezetők hamarosan összeülnek, hogy új felhatalmazást adjanak a főtárgyalónak a megegyezéshez. Brüsszelben szerdán a megbeszélések hetedik fordulójával folytatódnak a jövőbeli brit-uniós viszonyról szóló tárgyalások.
2020.08.08. 17:51

Nehéz jövő vár a londoni Cityre Európában

Komplikált jövő elé néz Európában a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja, a londoni City. Az év végén lejáró átmeneti időszak végén ténnyé válik a brexit. Az Európai Unió azonban korlátozni próbálja, milyen ügyleteket lehet folytatni Londonból.
2020.07.24. 17:42

Kínos helyzetbe kerülhet Boris Johnson kormánya

Bár júniusban azt a célt fogalmazták meg a brit és uniós vezetők, hogy júliusban megegyeznek a brexitmegállapodáshoz szükséges alapelvekről, a most záruló tárgyaláson ez mégsem történt meg. A részletekről a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatóját kérdezte az InfoRádió.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018