INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

brexit

2019.04.18. 11:34

Megdöbbentő, melyik párt nyerheti a briteknél az EP-választást

Az újonnan alapított Brexit Párt sokkoló győzelme várható a most már valószínűsíthető brit európai parlamenti választásokon. A YouGov közvéleménykutató szerint napokon belül megugrott az új párt támogatottsága, amelynek fő húzóereje alapítója, a Brit Függetlenségi Párt, UKIP korábbi vezére.
2019.04.17. 09:19

Az uniós parlamentben is veszekedtek a brexit miatt

Veszekedést okozott a brexit, de nem Nagy-Britanniában, hanem az Európai Parlamentben. Guy Verhofstadt, a testület brexitügyi koordinátora szerint Donald Tusk, az uniós tagállami vezetők tanácsának elnöke csak elnyújtotta a válságot, azzal, hogy jelentősen meghosszabbította a brit kilépés határidejét.
2019.04.16. 20:00

A britek már 4 milliárdot költöttek a nodeal brexitre

Nagy-Britanniában folytatódik a kilépési egyezmény nélküli, kaotikus brexitre való felkészülés – annak ellenére, hogy ezt a lehetőséget kizárta a parlament. Emellett még mindig nem világos, hogyan tudna a megosztott törvényhozás egyetértésre jutni az unióból való távozásról.
2019.04.15. 17:55

Magyarics Tamás: nem kizárt az újabb brexit-népszavazás

A brit európai parlamenti választást – a jelenlegi erőviszonyok alapján – az uniópártiak nyernék meg - mondta Magyarics Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. A külpolitikai szakértő úgy látja, hogy a brexit folyamatának teljes átalakulását csak egy nagyarányú munkáspárti győzelem hozhatná el, a brit kilépés jelenleg október 31-ére kiírt végső dátuma pedig tovább tolódhat.
2019.04.15. 08:36

Komoly figyelmeztetést kapott Theresa May

„Beragad a brexit” – erre figyelmeztették May brit miniszterelnököt, amiért nem nyitottabb az ellenzéki Munkáspárt terve iránt, miközben saját pártja egy része vehemensen követeli a távozását.
2019.04.12. 14:16

Pellegrini örül, hogy végre más témákkal is foglalkozhat az EU, mint a brexit

„A brexit újbóli elhalasztásának köszönhetően végre más témákkal is foglalkozhatnak az elkövetkező uniós csúcsokon a tagállamok vezetői” – véli Peter Pellegrini. A szlovák kormányfő szerint a júniusi csúcstalálkozón végre terítékre kerülhet az unió költségvetése, és azok a fontos témák, melyek meghatározzák az EU polgárainak jövőbeli életét.
2019.04.12. 13:01

Nem igazán jó az Európai Néppártnak, ha van brit EP-választás

Nincs másodosztályú uniós állam; ha az Egyesült Királyság a közösség tagja marad, akkor minden EU-s intézmény teljes jogú tagja marad - egyértelműsítette az InfoRádióban a Bruxinfo brüsszeli irodaigazgatója, Fóris György, aki szerint nem az euroszkeptikusok fognak megerősödni az új EP-ben.
2019.04.12. 10:30

Ezzel a forgatókönyvvel úszhatják meg a britek az EP-választást

„Megadta magát az EU-nak, mondjon le!” – ezt vágta egy képviselő Theresa May brit miniszterelnök szemébe a brexithatáridő meghosszabbítását hozó brüsszeli uniós csúcs után. A kormányfő ugyanakkor védelmébe vette az alkut, amelynek nyomán országa október végéig eldöntheti el, hogyan lépjen ki.
2019.04.11. 21:34

Május 31-i rendezett brexittel számol Theresa May

Úgy véli, továbbra is lehetséges a kilépés az Európai Unióból úgy, hogy az Egyesült Királyságnak nem kell részt vennie a május végi európai parlamenti választásokon.
2019.04.11. 14:17

Brexit: a halasztás miatt EP-választásra kényszerül Nagy-Britannia

Noha a haladék után mindössze hat hónappal később, de kilépnek a britek az Európai Unióból - véli Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, aki az InfoRádióban azt mondta, az országnak így épp meg kell rendeznie a május végi európai parlamenti választást.
2019.04.11. 13:31

Brexit: mindenki szerint kellett a halasztás, az időpontról már megoszlanak a vélemények

Az Egyesült Királyság rendezett kilépése érdekében szükség volt a határidő elhalasztására - értett egyet a legtöbb európai vezető az éjszakába nyúló európai uniós csúcstalálkozó után. Angela Merkel német kancellár szerint a lehető legjobb megoldás született, de Emmanuel Macron francia államfő szerint korábbi időpontra kellett volna kitűzni az új határidőt.
2019.04.11. 07:29

Brexit: elmarad a "kaotikus péntek", de mire elég a hosszabbítás?

Nem lesz pénteken kaotikus brexit és Nagy-Britannia október 31-ig maradhat az EU tagja – ebben állapodtak meg a rendkívüli brüsszeli csúcson az uniós országok vezetői. A döntésre nagy befolyással volt Emmanuel Macron francia elnök, aki sokak szerint megakadályozta, hogy tovább tartson a hosszabbítás.
2019.04.10. 20:35

Brexitügyi útmutatót adott ki az EU

Az Európai Bizottság a tartózkodási jogról, a társadalombiztosítási jogosultságról, az adatvédelemről, a gyógyszerekről és orvostechnikai eszközökről, a rendőrségi és igazságügyi együttműködésről szóló, valamint a halászatot érintő gyakorlati iránymutatást adott ki a tagállamoknak arra az esetre, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyná el az Európai Uniót - jelentette be a brüsszeli bizottság szerdán.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018