INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

brexit

2020.03.20. 14:01

Brexit - Több mint hárommillió külföldi "épül be" Nagy-Britanniába

A brit belügyminisztérium friss adatai szerint meghaladta a 3,3 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz, és több mint 3 millióan már megkapták a határidő nélküli tartózkodási jogosultságot.
2020.03.12. 21:30

A koronavírus átírja a brexittárgyalásokat is

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem tartják meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakítását célzó tárgyalássorozat Londonban tervezett jövő heti fordulóját az eredetileg tervezett formában - közölte a Downing Street.
2020.03.06. 21:29

Barnier lesújtó víziója a brexittárgyalásokról

Nagyon nagyok az ellentétek a brexitet követő brit-uniós alku kérdésében. Erről beszélt a Londonnal indult megbeszélések első hetének végén Michel Barnier, az Európai Unió főtárgyalója. Brüsszelt zavarja, hogy nem közeledtek az álláspontok a majdani egyezményt megalapozó jogi együttműködésről.
2020.03.04. 07:59

Brüsszel felkészült a britek azonnali kivonulására is

Az Európai Unióban aktívan készülnek a lehetőségre, hogy Nagy-Britannia júniusban leállítja a szabadkereskedelmi tárgyalásokat. Ennek nyomán a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályozása lépne életbe és vámokat vetnének ki egymás termékeire a felek.
2020.03.03. 15:24

Nagy viták fékezik a brit-uniós tárgyalásokat

Hatalmas az ellentét – legalábbis szavakban – a Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti kereskedelmi tárgyalásokon. Brüsszel figyelmeztette is Londont: fogja vissza az ellenséges retorikát a brexit utáni viszonyról szóló alkudozás idején.
2020.03.02. 09:00

Brexit - Kezdődik a nagy alkudozás

Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerről indul tárgyalássorozat a héten. London célja egy átfogó szabadkereskedelmi megállapodás aláírása az EU-val, a két fél között azonban máris vita van arról, hogy ez elérhető-e a rendelkezésre álló tizenegy hónap alatt.
2020.03.01. 08:00

Szakértő: tíz hónap alatt nem tud megállapodni az EU és a brit fél

Az Európai Bizottság már jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután a 27 EU-tagállam jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - jelentette be Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója Brüsszelben.
2020.02.25. 19:31

Indulhat a nagy menet London és Brüsszel között

Az Európai Bizottság jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután az Európai Unió 27 tagországa kedden felhatalmazta arra az által, hogy jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója Brüsszelben.
2020.02.20. 15:13

Brit munkavízum: PhD-s még jöhet, halfiléző már nem

A brexit után hamarosan várható új bevándorlási rendszerrel véget ér Nagy-Britanniában az olcsó európai munkaerő kora. A brit kormány pontrendszeres vízumrendszert vezet be és a magasan képzett külföldieket engedi majd be. De vajon jó ez a brit gazdaságnak?
2020.02.19. 14:16

Megvan, hogyan tartanák távol az alacsony képzettségű munkaerőt a britek

Megfelelő állásajánlathoz, az állásajánlatnak megfelelő szakképesítéshez és angol nyelvtudáshoz köti a brit kormány a jövő évtől a külföldiek nagy-britanniai munkavállalásának engedélyezését. Az új rendszer kimondott célja az alacsony szakképzettségű külföldi munkaerő foglalkoztatásának megszüntetése.
2020.02.18. 06:17

Drákói lesz az új brit munkavállalási engedélyes rendszer

Megtetszett az ausztrál szigor Boris Johnsonnak, ezért tekintet nélkül a brit gazdaság munkaerő-igényére, jövőre teljesen új, pontozásos rendszert vezetne be a munkavállalási engedélyek kiadásánál. Csak a jól fizető állásokra jelentkezők számíthatnak könnyű hozzáférésre a brit munkaerő-piacon.
2020.02.17. 10:24

Párizsi vízió: a britek és az EU szét fogják tépni egymást

Nagy-Britannia és az Európai Unió „szét fogják tépni egymást” a kereskedelmi tárgyalásokon. A véleményt Párizsban fogalmazták meg, miután Boris Johnson brit kormányfő és új pénzügyminisztere is közölte: nem kell mindenáron alkut kötni.
2020.02.13. 08:37

Uniós költségvetés: erős szövetségesek Magyarország mögött

A britek kilépésével várhatóan minden bennmaradó tagállamnak többet kell befizetnie az uniós büdzsébe, de Magyarország még így is nettó kedvezményezettje lesz a 2021-től hatályos keretköltségvetésnek – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán szerint egyes területeken Budapestnek több szövetségese is van.
2020.02.11. 13:18

Von der Leyen odaszúrt Londonnak

Az Európai Unió egyedülálló kereskedelmi egyezményt ajánl a briteknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.
2020.02.11. 08:13

Iain Lindsay: az emberek 99 százaléka nem vett észre semmilyen változást

Eddig 80 ezer magyar állampolgár regisztrált az Egyesült Királyságban, hogy az átmeneti időszak után, vagyis 2021 januárjától is a szigetországban élhessen, dolgozhasson - mondta el az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban Iain Lindsay, Budapesten akkreditált brit nagykövet.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018