INFORÁDIÓ 
2019. december 7. szombat
Ambrus

brexit

2019.12.05. 18:23

Brexit: a skótok a sötétbe ugorhatnak a kiválással

Skóciában a Nemzeti Párt azt tűzte zászlajára, hogy aki mellettük áll, a brexit előli menekülés mellett van - erről és a közelgő brit előre hozott választások egyéb kampánytémáiról - egészségügytől oktatásig - mondta az InfoRádióban Magyarics Tamás külpolitikai szakértő.
2019.11.29. 16:50

Juncker elárulta, mitől szakad meg a szíve

Az Európai Bizottság elnökének lenni nem könnyű feladat. Csak egy tanácsot adok Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság hamarosan hivatalba lépő új elnökének: gondoskodjon Európáról - mondta Jean-Claude Juncker, az uniós bizottság leköszönő elnöke brüsszeli sajtóértekezletén.
2019.11.28. 07:45

Corbyn állítja: a kormány kiárusítaná az egészségügyet

Boris Johnson el akarja adni a brit egészségügyet az amerikai cégeknek – ezzel a szenzációsnak tűnő állítással lepte meg a brit közvéleményt az ellenzéki Munkáspárt vezére. Jeremy Corbyn egy egész dossziét mutatott be, hogy a választások előtt aláássa a bizalmat az ellenfelekben.
2019.11.27. 21:57

Segít-e a Munkáspárton az új szavazók tömege?

Három millióval többen szavaznak az idén Nagy-Britanniában és felmerül a kérdés, ezzel az ellenzéki Munkáspárt esélyei javulnak-e? Az előrehozott választások előtt megugrott a frissen regisztrált, 35 év alatti szavazók száma és ez a csoport döntően inkább a kormányzó konzervatívok és az általuk beígért brexit ellen szavazna.
2019.11.26. 18:37

Újabb botrányok a brit választási kampányban

Bakizott a BBC Boris Johnsonnal kapcsolatban. A hírnevére oly' büszke brit közszolgálati médium elismerte, hogy egy hírműsorban kivágták azokat a részeket, amikor egy élő vitaműsor közönsége kineveti a kormányfőt. Közben a rivális Munkáspártot már a brit főrabbi is antiszemitizmussal vádolta meg.
2019.11.25. 19:40

Tony Blair: "a brit pártok fantáziavilágot kínálnak"

A levegőbe beszélnek a brit politikai pártok – ezt mondta a választási ígéretekről egy volt miniszterelnök. Tony Blair azt is kifogásolja, hogy „negatív” a kampány és a pártok azt sugallják: lehet, hogy nem tetszik, amit mi ajánlunk, de az ellenfeleink ajánlata még rosszabb.
2019.11.22. 14:38

Brüsszel éjfélig adott időt a briteknek

Az Európai Bizottság ez idáig nem kapott választ Nagy-Britanniától, péntek éjfélig várja London válaszát a november közepén küldött levelére - közölte Eric Mamer, az újonnan felálló Európai Bizottság leendő vezető szóvivője Brüsszelben pénteken.
2019.11.20. 06:52

Nincs győztese a komoly brit csörtének

Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság januárban kilép az Európai Unióból (EU). Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője szerint ugyanakkor új kilépési megállapodásra és népszavazásra van szükség.
2019.11.19. 15:45

Baloldali témával vág a Labour alá Boris Johnson

Mi lesz a sorsa az európai uniós dolgozóknak egy munkáspárti brit kormány alatt? Annak ellenére, hogy a párt korábban kiállt az uniós polgárok jogai mellett, a mostani választási kampányban ködös üzeneteket fogalmaz meg. Egyik befolyásos támogatójuk pedig bezárná a kapukat.
2019.11.19. 12:05

Nagy meccs jön este: Boris Johnson–Jeremy Corbyn tévévita

Este tartják a két vezető brit miniszterelnökjelölt első televíziós vitáját. A jelenlegi konzervatív kormányfő és munkáspárti kihívója úgy mérheti össze erejét, hogy a kisebb pártok vezetőit kizárták a részvételből.
2019.11.19. 10:04

Újragondolt feladatkör várhat a bizottságban Várhelyi Olivérre

Új megközelítéssel áll az unió a bővítéséhez, újragondolhatják a csatlakozás keretrendszerét, ez a munka várhat Várhelyi Olivér magyar bővítési biztosra – mondta Gálik Zoltán. A Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint a britek nem delegáltak ugyan biztost, mégis felállhat az új Európai Bizottság.
2019.11.18. 15:12

A brexit atyja szerint szétrohadt és összetört a brit politikai rendszer

Korrupcióval és választások manipulálásával vádolta meg a „brexit atyjának” nevezett brit politikus a rivális Konzervatív Pártot. Nigel Farage, a Brexit Párt vezére szerint állásokat ajánlottak embereinek cserébe azért, hogy tory jelöltekkel szemben visszalépjenek a választásokon.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018