INFORÁDIÓ 
2019. október 22. kedd
Előd

brexit

2019.10.22. 12:07

Juncker: legalább tükörbe tudunk nézni

Mindent megtett az Európai Unió annak érdekében, hogy biztosítsa az Egyesült Királyság rendezett kiválását, a döntés most a brit törvényhozáson múlik - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
2019.10.22. 11:57

Feledy Botond: kellemetlen lehet Magyarországnak az új EU-költségvetés

Több területen is a vesztese lehet Magyarország az új uniós költségvetésnek - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond külpolitikai elemző, aki szerint a brexit is egyrészt negatívan fogja érinteni Magyarországot, másrészt megágyaz a skót függetlenedésnek Nagy-Britanniától, nem beszélve az északírekről és a walesiekről.
2019.10.22. 07:51

Három napja lehet hátra Boris Johnsonnak

Ennyit adott magának és a brit parlamentnek Boris Johnson kormányfő, hogy törvényként fogadják el a brexitalkut. „A közvélemény nem akar további késlekedést” – érvelt Johnson a várhatóan maratoni parlamenti ülésszakok előtt.
2019.10.21. 17:25

Két újabb döntéssel szorították kisebbre Boris Johnson mozgásterét

Újabb stoptáblákat kapott a brit miniszterelnök terve hétfőn - egyet a brit parlament alsóházának elnökétől, egyet pedig egy bíróságtól az alá nem írt halasztási folyamodvány ügyében. Utóbbit ráadásul ismét "úgy döntöttek, hogy nem döntöttek" formában.
2019.10.21. 09:12

A szombati pofon ellenére Boris Johnson újra próbálkozik a parlamenttel

Újabb és egyszerű „igen-nem” szavazást tartanak a brit parlamentben Boris Johnson miniszterelnök brexit-alkujáról. A brit miniszterelnök már ma meg akarja szavaztatni a képviselőket, miután szombaton akadályt emeltek a brit EU-kilépést szentesítő megállapodás elé.
2019.10.20. 15:53

Tárgyaltak a 27-ek a brexithalasztásról

Az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejének újabb halasztásáról egyeztettek a bennmaradó tagországok kormányainak képviselői vasárnap Brüsszelben, döntés azonban nem született a találkozón.
2019.10.19. 23:10

A brexit elhalasztását kérte London - de mégsem

Az október 31-i határidő kitolását kéri Boris Johnson az Európai Tanácstól, miután a törvény erre kötelezi. De megírja, hogy ezt ő ellenzi. Az unió vezetőinél a labda.
2019.10.19. 15:38

Brexit: a parlament úgy döntött, hogy egyelőre nem dönt

Megszavazta a Letwin-indítványt a brit parlament. Boris Johnsonnak most halasztást kellene kérnie, de ő közölte, nem fog. Közben Londonban százezrek tüntetnek azért, hogy bocsássák népszavazásra a kérdést.
2019.10.19. 10:14

A szuperszombat elkezdődött

Ma szavaz a londoni parlament arról a megállapodásról, amelyet Boris Johnson brit miniszterelnök ért el az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon a brit európai uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről.
2019.10.18. 19:45

Brexit: történelmi szombat vár Nagy-Britanniára

A brit sajtó „Szuperszombatnak” nevezi a parlament szombati ülését, amikor a törvényhozás eldönti, elfogadja-e Boris Johnson miniszterelnök és Brüsszel alkuját Nagy-Britannia EU-kilépéséről. A szavazás nem lefutott sokan mutatnak az alku gazdasági káraira.
2019.10.17. 20:41

A brit kormányfő biztos a szombati londoni sikerben

Boris Johnson szerint a brit parlament alsóháza támogatni fogja a kilépésről létrejött új megállapodást, amelyet a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozón írtak alá. A brit parlament alsóháza szombaton szavaz az egyezségről.
2019.10.17. 18:22

Aláírták az EU-csúcson a rendezett brexitről szóló megállapodást

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő nem sokkal korábban közösen jelentette be, hogy megszületett az új megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeit rögzítő szerződésről.
2019.10.17. 16:59

Megkezdődött az uniós csúcs

Kétnapos találkozóra gyűltek össze csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács tagjai. A központi téma a brit uniós tagság megszűnésének sorsa lesz, a kilépésről frissen megszületett újabb megállapodást a tagországok vezetői el is fogadhatják. A tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló tanács emellett az unió következő hétéves költségvetéséről és a további bővítés lehetőségeiről tárgyal.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018