INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

brexit

2020.07.02. 19:44

Brexit: Barnier szerint él a remény, bár nagy a leküzdendő távolság

Cél, hogy gyors és sikeres egyezségre jussunk a még lezáratlan kérdéseket illetően, azonban a négynapos brüsszeli tárgyalási forduló után a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer több részlete tekintetében komoly és lényegi eltérés maradt az Európai Unió és Nagy-Britannia álláspontja között - közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója csütörtökön Brüsszelben.
2020.07.01. 05:00

Százezer magyar kért letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium kedd esti közleményében arra hívta fel a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét, hogy még egy évig, 2021. június 30-ig folyamodhatnak tartós letelepedési engedélyért a brit hatóságokhoz. A tájékoztatásból kiderül az is, hogy átlépte a 100 ezret azoknak a magyaroknak a száma, akik ezt már megtették.
2020.06.28. 09:35

A megállapodás nélküli brexit miatt sok termék megdrágulhat

Sok termék ára emelkedne, ha nem jönne létre megállapodás az Európai Unió és az Egyesült Királyság új kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalásokon - mondta Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2020.06.25. 10:40

Brexit: hangsúlyt váltott az uniós főtárgyaló

Lehet még brexitalku, ha a britek is akarják – ezt üzente Brüsszelből az Európai Unió főtárgyalója. A brit sajtó euroszkeptikus része szerint azonban Michel Barnier ultimátumot intézett Londonnak.
2020.06.16. 19:34

Brexit - Drámai helyzet van kialakulóban

Az európai uniós intézmények vezetői tudomásul veszik Nagy-Britannia azon döntését, amely szerint nem kíván élni a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer kialakítására szánt átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségével. Ezt tartalmazza az a közös nyilatkozat, amelyet a Boris Johnson brit miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követően hoztak nyilvánosságra. Halmai Péter közgazdász, egyetemi tanár szerint egyre nagyobb az esélye annak, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül zuhan ki az unióból, súlyos gazdasági következményekkel.
2020.05.20. 16:34

Brexit - Akad a tű a lemezen, láthatáron a brit kiszakadás

Lezárult a brexittárgyalások első szakasza. Az egyeztetésekről az Európai Unió és az Egyesült Királyság képviselője is csalódottan nyilatkozott, mert a kulcsfontosságú kérdésekben továbbra sem történt előrelépés. Június elején még találkoznak, de további menetrend nincs a januárig tartó átmeneti időszakra.
2020.05.15. 15:35

Brexit: alig haladnak a tárgyalások

Egyik fél sem elégedett az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat legújabb fejleményeivel.
2020.04.27. 19:22

EU kontra britek: szertefoszlóban egy álom

A brit kormány tájékoztatása szerint az elégtelen uniós javaslatok miatt csak korlátozott előrelépést sikerült elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat legutóbbi fordulóján. A folytatásról Gálik Zoltán szakértő nyilatkozott.
2020.04.18. 16:55

Rengeteg a rendezetlen ügy, de a britek nem akarnak halasztani

A brit kormány a Covid-19-járvány ellenére sem akarja kitolni a „valódi brexit” határidejét. Arról az időpontról van szó, ameddig Londonnak és Brüsszelnek meg kéne állapodnia a brit kilépés utáni kereskedelmi kapcsolatokról.
2020.03.20. 14:01

Brexit - Több mint hárommillió külföldi "épül be" Nagy-Britanniába

A brit belügyminisztérium friss adatai szerint meghaladta a 3,3 milliót azoknak a külföldi EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz, és több mint 3 millióan már megkapták a határidő nélküli tartózkodási jogosultságot.
2020.03.12. 21:30

A koronavírus átírja a brexittárgyalásokat is

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem tartják meg az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakítását célzó tárgyalássorozat Londonban tervezett jövő heti fordulóját az eredetileg tervezett formában - közölte a Downing Street.
2020.03.06. 21:29

Barnier lesújtó víziója a brexittárgyalásokról

Nagyon nagyok az ellentétek a brexitet követő brit-uniós alku kérdésében. Erről beszélt a Londonnal indult megbeszélések első hetének végén Michel Barnier, az Európai Unió főtárgyalója. Brüsszelt zavarja, hogy nem közeledtek az álláspontok a majdani egyezményt megalapozó jogi együttműködésről.
2020.03.04. 07:59

Brüsszel felkészült a britek azonnali kivonulására is

Az Európai Unióban aktívan készülnek a lehetőségre, hogy Nagy-Britannia júniusban leállítja a szabadkereskedelmi tárgyalásokat. Ennek nyomán a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályozása lépne életbe és vámokat vetnének ki egymás termékeire a felek.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018