INFORÁDIÓ
2021. október 25. hétfő
Bianka, Blanka

brexit

2021.10.13. 07:38

Már csak órák kérdése: elszakadhat a cérna az EU–brit huzakodásban

David Frost brit brexitügyminiszter kedden Lisszabonban terjedelmes beszédben ismertette kormánya követelését az úgynevezett északír jegyzőkönyv „lecseréléséről”, különös tekintettel az Európai Bíróság kizárására a jegyzőkönyv illetékességéből.
2021.10.06. 19:18

Eldurvulhat a huzakodás az EU és Nagy-Britannia között

„Egyetlen lehetséges megoldásként” utalt az EU–brit-megállapodás északír-jegyzőkönyvének egyoldalú visszavonására David Frost brit brexitügyi miniszter. Cserébe uniós oldalon olyan válaszlépések lehetősége is felmerült, mint a brit szigetekre irányuló francia villamosenergia-ellátás megszakítása.
2021.10.06. 15:56

A brexit egy kint élő magyar szemével: lábon lőtték önmagukat

Sofőrhiány, benzinpánik, élelmiszer-felvásárlási roham, betakarítatlan mezőgazdasági termények – az InfoRádiónak egy Londonban élő magyar mesélt arról, hogyan szembesül a szigetország ezekben a napokban a brexit előre megjósolt, de az angol szavazók által figyelmen kívül hagyott következményeivel.
2021.09.28. 18:54

Eltérő magyarázatok léteznek a brit benzinválságra

Kezd enyhülni a benzinválság – ezt állítja a brit kormány, miközben a töltőállomásoknál kígyózó sorokban tettlegességig fajult a feszültség. Közben egyre többen sürgetik, hogy kapjanak prioritást a kiemelt fontosságú dolgozók a tankolásnál, például az időseket ápolók. De miért is robbant ki a válság?
2021.09.27. 20:05

Vízumkönnyítéssel csábítanák a britek a kamionsofőröket

A brit hatóságok több ezer ideiglenes kamionsofőr-vízumot adnak ki, hogy enyhítsenek a példátlan üzemanyag- és élelmiszer-ellátási káoszon. Emellett felfüggesztették a fuvarozó cégek közötti versenyszabályokat és katonákat is bevonhatnak a benzin- és dízelszállításba. Kérdés, elég lesz-e mindez?
2021.09.27. 15:43

A brexit visszalő – gyűlnek a viharfelhők Boris Johnson feje fölött

Meglódult árak, bezárt benzinkutak, növekvő áruhiány, kényszerű adóemelés és csökkenő támogatottság a járványkezelésben egyaránt sújtja a brit kormányt, amely vasárnap úgy döntött, hogy katonák és külföldi munkavállalók ideiglenes alkalmazásával próbál úrrá lenni a helyzeten.
2021.09.18. 21:20

Mentőkötél érkezik a brexit magyar károsultjainak - a nap hírei

A brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások egy hónap múlva nyújthatják be pályázatukat állami támogatásra. Több mint 80 ezer önfoglalkoztató kérte eddig a kormány által biztosított egyszeri támogatást. Hétfőn folytatódik az előválasztás az informatikai leállás miatt. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.
2021.09.11. 10:24

Már megint veszélyben a brexitmegállapodás

A kritikus pont továbbra is Észak-Írország, ahol a tartományi parlamentben eddig vezető politikai erőnek számított unionista párt (DUP) új vezetője ultimátumot intézett Londonhoz: vagy felmondják a brexitmegállapodás északír jegyzőkönyvét, vagy a DUP kilép a tartományi kormányból, ellehetetlenítve a működését.
2021.09.07. 07:07

Újabb határidő lett a múlté a brexit gordiuszi csomójában

A brit kormány újabb határidő bejelentése nélkül ismét elhalasztotta azoknak a belső áruforgalmi ellenőrzéseknek a bevezetését, amelyeket a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréhez kapcsolódó észak-írországi protokoll tenne kötelezővé.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018