INFORÁDIÓ
2022. november 30. szerda
Andor, András

ensz

2022.11.20. 21:40

Elégedetlen az ENSZ klímacsúcs eredményeivel az Európai Bizottság elnöke - a nap hírei

Nem hozta a várt eredményeket a hétvégén Egyiptomban zárult ENSZ klímacsúcs az Európai Bizottság elnöke szerint. Hétfőtől november 28-ig már csak a települési jegyzőt felkeresve lehet kitölteni a kérdőíveket a kötelező népszámláláson. Látványos ceremóniával nyitották meg Katarban a 2022-es labdarúgó világbajnokságot.
2022.11.07. 16:24

Ürge-Vorsatz Diána Egyiptomból: talán nem olyan fontosak már a klímacsúcsok

Nagyon sok bizonytalanság és hezitálás övezi az ENSZ klímacsúcsát – mondta megkeresésünkre az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület alelnöke. A klímakutató, fizikus, egyetemi professzor úgy látja, a meghívott vezetők sem tudják eldönteni, hogy részt vegyenek-e az egyiptomi konferencián, és szerinte is kérdéses, hogy a jelenlegi gazdasági és háborús helyzetben mennyire lehet eredményes a klímacsúcs.
2022.11.07. 13:57

ENSZ-klímatalálkozó: az egyik lehetőség a kollektív öngyilkosság

A globális felmelegedéssel, illetve annak egyre fokozódó hatásaival szemben az emberiség két dolog közül választhat: együttműködik vagy elpusztul - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár hétfőn Sarm-es-Sejkben az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülésének (COP27) megnyitóján.
2022.11.01. 20:37

Így menekül most Afganisztán az ópiumba

Az UNODC mindemellett felhívta a figyelmet arra, hogy számos afgán földműves megélhetését biztosítja az ópiumtermelés az évtizedeken át konfliktusok, aszályok, és éhínség sújtotta országban.
2022.10.31. 20:40

Moszkva döntött: leállítja a fekete-tengeri gabonafolyosó forgalmát - reagált Ukrajna

Oroszország felfüggeszti a hajóforgalmat a "fekete-tengeri kezdeményezés" keretében gabona szállítására kijelölt biztonsági folyosón, amíg nem tisztázódik a Szevasztopolban orosz hadi- és polgári hajók ellen szombaton végrehajtott ukrán dróntámadás körül kialakult helyzet - közölte hétfő este az orosz védelmi minisztérium. Ukrajna közölte: két párhuzamos egyezményt írtak alá.
2022.10.29. 18:32

Oroszország: ennyit a gabonaszállítási megállapodásról

Oroszország a Szevasztopolban állomásozó orosz hajók elleni támadás után felfüggeszti a részvételét az ENSZ-közvetítéssel megkötött ukrajnai gabonaszállítási megállapodásban – áll az orosz védelmi minisztérium által szombaton kiadott közleményben, amelyet a TASZSZ orosz állami hírügynökség ismertetett.
2022.10.28. 20:39

Donald Trumpot hozta példaként az ENSZ-ben Szijjártó Péter

Ha békét lehetett teremteni Izrael és több arab ország között, akkor ez Ukrajnában is lehetséges, csak ehhez a kommunikációs csatornák újranyitására van szükség, párbeszédre az egymással szembenálló felek között - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban.
2022.10.26. 07:43

ENSZ: Áder János a megelőzésről és alkalmazkodásról beszélt

A megváltozott környezeti körülményekhez való alkalmazkodás ma már legalább ugyanolyan fontos, mint a megelőzés – mondta Áder János volt köztársasági elnök az ENSZ vízügyi találkozójának előkészítő tanácskozása előtt New Yorkban.
2022.10.20. 14:00

Fenyegető szavakat kapott az ENSZ Oroszországtól

Oroszország szerdán közölte, újraértékeli az együttműködést Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, ha az szakértőket küld Ukrajnába az elmúlt hetekben bevetett kamikaze drónok ellenőrzésére. A nyugati hatalmak vádjai szerint Oroszország Iránban gyártott Sahed-136-os drónokat használt, amit mind Moszkva, mind Teherán tagad.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018