INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Áldozatokat követelt a viharos idő Lengyelországban is

InfoRádió / MTI
Két ember halálát és három sebesülését okozta a villámlással kísért viharos időjárás szombaton a Szlovákiával határos dél-lengyelországi hegyekben - jelentette a lengyel média.

Egy 40 éves férfit villám csapott agyon, amikor a Babia Góra-i hegycsúcsról lefelé ereszkedett a lengyel Beszkidekben.

Egy másik, 61 éves férfit a Beszkidek északi részén, Szczyrk falu közelében ragadott el egy megáradt hegyi patak - jelentette a PAP hírügynökség.

Három túrázót villámcsapás sebesített meg a Pienini Nemzeti Parkban a Sokolica nevű hegyen - adta hírül a TVN24 lengyel hírtelevízió.

Előzőleg a francia fővárosból és a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományból is villámcsapás okozta baleseteket jelentettek.

Egy párizsi parkban villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt sérült meg, közülük hatan súlyosan. A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elől, s a fába belecsapott a villám.

A rajna-pfalzi Hoppstättenben 35 ember, köztük 30 gyermek sérült meg, amikor villám csapott a focipályába egy gyermek labdarúgó mérkőzésen. A balesetben három felnőtt, köztük a mérkőzés bírója sérült meg súlyosabban, őket szívproblémákkal kellett kórházba vinni, míg a gyermekeket elővigyázatosságból vitték be kivizsgálásra - mondta el a rendőrség helyi szóvivője.

A címlapról ajánljuk