eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hollande: semmilyen feltételezés nem zárható ki a lezuhant géppel kapcsoaltban

A francia államfő szerint semmilyen feltételezés nem zárható ki a Párizsból Kairóba tartó egyiptomi gép eltűnésével kapcsolatosan.

"Sajnos, az összegyűjtött információk megerősítik, hogy a gép lezuhant és elveszett. (...) Mindent tudnunk kell, mindenre fényt kell derítenünk az okokkal kapcsolatosan, és semmilyen hipotézis nem zárható ki, egyiket sem lehet előnyben részesíteni a másikkal szemben" - mondta Francois Hollande az elnöki palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy az ismeretek birtokában le kell vonni a szükséges következtetéseket, tisztázni kell minden apró részletet, és meg kell határozni, hogy baleset vagy terrorcselekmény okozta-e tragédiát.

Hollande szerint Franciaország repülőgépeket és hajókat küld arra a helyre, ahol nyoma veszett a gépnek, hogy a görög és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve keressék a roncsokat, amelyek elemzése révén fény derülhet a tragédia okára. A francia elnök részvétét fejezte ki a katasztrófában meghaltak hozzátartozóinak.

Nem sokkal korábban a Sky News Arabíja hírtévé idézte Seríf Iszmáíl egyiptomi kormányfőt, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy terrorcselekmény okozta a katasztrófát.

A párizsi ügyészség bejelentette, hogy nyomozást indít a gép eltűnése ügyében.

A Párizsból Kairóba tartó repülőgép a Rodosz és Kréta között fekvő Kárpathosz szigettől körülbelül 230 kilométerre zuhant le. A repülő körülbelül 11 ezer méter magasan repült, amikor nyoma veszett az egyiptomi légtérben, körülbelül húsz perccel az előtt, hogy leszállt volna a kairói repülőtéren. A személyzet utoljára az eltűnés előtt tíz perccel lépett kapcsolatba az irányítótoronnyal, de nem jelzett meghibásodást.

Az egyiptomi légi közlekedési minisztérium közlése szerint a fedélzeten zömében egyiptomi és francia utasok voltak. Közülük 30-an egyiptomiak és 15-en franciák voltak, és mellettük két iraki és egy-egy brit, belga, kuvaiti, szaúdi, szudáni, csádi, portugál, algériai és kanadai állampolgár is utazott a gépen.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×