eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66572.28
2024. április 25. csütörtök Márk

Hajléktalanok osztogatták Ferenc pápa "keresztény zsebkönyvét"

Ferenc pápa nagyböjt első vasárnapján "keresztény zsebkönyvet" ajándékozott a vatikáni Szent Péter téren levő hívőknek.

A zsebben elférő, harmincoldalas könyvecskét többek között száz római hajléktalan osztotta szét a pápának a téren délben mondott beszéde után.

Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy a kiadványt útmutatónak szánta a bátor keresztények számára, jótanácsokkal a hívő ember mindennapi életéhez.

A Ferenc pápa által összeállított könyvben szerepel a tízparancsolat, az erények és bűnök felsorolása, valamint pápai útmutatást ad ahhoz is, miként kell a hívőknek helyesen gyónniuk.

Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa keresztény útmutatásként szolgáló könyveket oszt vasárnap a Szent Péter téren. Decemberben a hívők ingyenes imakönyvet kaptak az alapvető imádságokkal, ezt megelőzően az evangélium zsebkönyv formátumú kiadását, valamint rózsafüzért is gyógyszeres dobozra emlékeztető csomagolásban, "a lélek gyógyítására".

Hajléktalanok most először segítettek egy pápának.

Vasárnap Ferenc pápa és a római kúria mintegy száz tagja, közöttük bíborosok és püspökök, húsvét előtti lelki gyakorlatra vonultak vissza a Rómától alig harminc kilométerre levő Ariccia egyik kolostorába, ahogyan tavaly is történt. Ferenc pápa az első egyházfő, aki a nagyböjti lelki gyakorlatot paptársaival nem a Vatikánban tartja. Az egyházfő és a kúria tagjai autóbusszal indultak Aricciába. Pénteken térnek vissza a Vatikánba, így addig elmaradnak a magánaudienciák és az általános meghallgatások is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×