eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Terrorizmus gyanújával tartanak fogva egy litván nőt

zélsőséges iszlám csoportokkal fenntartott kapcsolat és egy orosz katonai létesítmény ellen tervezett merénylet gyanújával tartanak fogva hónapok óta egy litván nőt - közölték kedden Vilniusban a litván ügyészség képviselői.

A 20 éves Egle Kusaitét tavaly októberben tartóztatták le, miután a litván rendőrség úgy értesült, hogy Azerbajdzsánban, Üzbegisztánban és Nagy-Britanniában működő terrorista csoportokkal áll kapcsolatban.

Terrorista tevékenységgel vádolják, és ha a bíróság bűnösnek találja, tíz év börtönbüntetést is kiróhat rá. Az ügyészség a vizsgálat érdekeire hivatkozva várt több mint fél évet a letartóztatás hírének közzétételével.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy Egle Kusaiténak köze lehetett a negyven ember halálát és 121 sérülését okozó márciusi moszkvai metrórobbantásokhoz, ám ezt a litván ügyészség határozottan cáfolta.

A fiatal nő egyik korábbi tanára a Lietuvos Rytas című vilniusi lapnak azt mondta, hogy Egle Kusaite szoros kapcsolatot tartott fenn egy Litvániában élő korábbi csecsen lázadóval.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×