eur:
396.96
usd:
355.96
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Kun Miklós: Putyin hatalmát erősíti a moszkvai terrortámadás

Valószínűleg észak-kaukázusi szeparatisták robbantottak hétfőn a Moszkvai metróban - mondta az InfoRádiónak Kun Miklós Oroszország-szakértő. Hozzátette: a történtek Vlagyimir Putyin hatalmát erősítik.

Hétfőn reggel két robbantásos merényletet követtek el a moszkvai metróban: a Kreml közvetlen közelében lévő Lubjanka állomáson 7.52-kor, a Gorkij parknál lévő Park Kulturi megállóban fél kilenc körül robbant pokolgép.

Az öngyilkos merénylők nők voltak, és a kettős robbantásban 39 ember vesztette életét, több mint 70 sérültet pedig kórházban ápolnak.

A merénylet után a moszkvai hatóságok bekeményítettek - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó Oroszország-szakértő, aki arra számít, hogy Vlagyimir Putyin miniszterelnök népszerűsége ugrásszerűen megnő majd.

Kun Miklós hozzátette: a lakosság a merényletek után szereti az erőt, és a kormányzat ilyenkor mindig megerősödik.

Dmitrij Medvegyev a kiadások megkurtítását tervezte a válság miatt, ami az erőszakszervezeteket is érintette volna, de a hétfői merénylet óta erről szó sem lehet - fogalmazott a szakértő, aki szerint erődemonstrációra lehet számítani Moszkvától.

Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója Dmitrij Medvegyev elnöknek azt jelentette, hogy "a merényleteket az Észak-Kaukázushoz kötődő terrorista csoportok követték el".

Kun Miklós hangsúlyozta: nagy a gyűlölet a lakosság részéről az észak-kaukázusi maffia iránt, ezek a merényletek pedig csak tovább erősítik ezt a közhangulatot.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×