eur:
389.33
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Amerika keleti partján még a budapestinél is jobban havazott

Az Egyesült Államok keleti államaiban öten meghaltak a hóviharokban és százezrek maradtak áram nélkül a leszakadt vezetékek miatt. Washingtonban és térségében a közlekedésben is rendkívüli fennakadásokat okozott a havazás: a régió repülőterein több légitársaság teljesen leállította a le- és felszálló forgalmat valamint több körzetben teljesen megbénult a közúti közlekedés.

 Washington és Philadelphia polgármestere, valalmint Virginia, Nyugat-Virginia és Kentucky állam kormányzója vészhelyzetet hirdetett az időjárási viszonyok miatt. A Washingtontól délre lévő Reagan Nemzeti Repülőteret egy nap alatt 36 centiméteres, a Baltimore-Washington Nemzetközi Repülőteret 69 centiméteres hótakaró lepte el; Washingtonban helyenként 50 centiméteres volt a hótakaró vastagsága. A főváros környékén utoljára 2003-ban volt ilyen erős havazás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×