eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fel akarták robbantani a magyar nagykövetséget Pakisztánban

A pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy merényletsorozatot, amelynek öt európai állam - köztük Magyarország - iszlámábádi nagykövetsége, és a Dél-afrikai Köztársaság diplomáciai képviselete volt a célpontja - közölték szerdán a pakisztáni fővárosban diplomáciai forrásból. A hírt a Külügyminisztérium szóvivői irodája megerősítette.

A magyaron kívül a svéd, a norvég, a cseh és az olasz külképviselet ellen terveztek robbantást az idézett források szerint.

A Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta: megfelelnek a valóságnak azok a hírek, miszerint a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy támadást több külképviselet, köztük a magyar nagykövetség ellen.

Mint írták, "az ismert pakisztáni helyzetre tekintettel" a Külügyminisztérium és az iszlámábádi magyar nagykövetség már korábban intézkedett a külképviselet objektumainak megerősítésére.

A Külügyminisztérium az iszlámábádi nagykövetségén keresztül folyamatosan tájékoztatást kap a fejleményekről. A nagykövetség szorosan együttműködik a pakisztáni hatóságokkal és az EU tagállamainak képviseleteivel - tudatta a szóvivői iroda.

A pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban szerdán közölték diplomáciai forrásból, hogy a pakisztáni hatóságok meghiúsítottak egy merényletsorozatot, amelynek öt európai állam - köztük Magyarország iszlámábádi nagykövetsége - és a Dél-afrikai Köztársaság diplomáciai képviselete volt a célpontja. A magyaron kívül a svéd, a norvég, a cseh és az olasz külképviselet ellen terveztek robbantást az idézett források szerint.

A stockholmi külügyminisztérium szóvivője megerősítette az Aftonbladet című svéd lapban, hogy a hét végén őrizetbe vettek egy férfit, akinél két tonna robbanóanyag volt. A gyanúsított azt mondta, afganisztáni szerepvállalásuk miatt szemelték ki ezeket az országokat merénylet célpontjául.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×