eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Új magyar párt alakul Szlovákiában?

A szlovákiai média szerint egyre valószínűbb, hogy már a közeljövőben új szlovákiai magyar párt jön létre. A Markíza kereskedelmi televízió úgy tudja, az új pártnak Híd lesz a neve, és nyitott lesz a szlovák politikusok számára is.

A szlovák sajtó már hetek óta szinte kész tényként az új magyar párt megalakítását. A Markíza televízió esti híradója szerint az új párt neve Híd lesz, és szlovákokat is várnak a tagok közé.

Az új pártot állítólag Simon Zsolt korábbi földművelésügyi miniszter, az MKP-ból kilépett képviselő alapítja meg. A párt elnöke Bugár Béla lenne. A két politikus egyelőre nem nyilatkozik.

A napokban Duray Miklós, az MKP stratégiai alelnöke és Szigeti László volt oktatásügyi miniszter is úgy nyilatkozott, tudomásuk van Simon Zsolt pártalapítási tervéről. Szigeti azzal is meggyanúsította Simont, hogy az MKP-ból toboroz új tagokat pártjába.

Simon a SITA hírügynökségnek nyilatkozva elutasította Szigeti vádjait, de nem is cáfolta, hogy új pártot alapítana.

Simon április elején lépett ki az MKP-ból, április közepén pedig három parlamenti képviselő - Bugár Béla, A. Nagy László és Gál Gábor - jelentette be, hogy kilépnek a párt parlamenti frakciójából, de a pártot nem hagyják el.

Lépésüket azzal indokolták, hogy nem értenek egyet a párt mai vezetésének, főleg Csáky Pál elnöknek a politikájával. Az MKP vezetése és a három képviselő azóta többször is tárgyalt, többek között egy külön platform létrehozásáról, de nem egyeztek meg.

Várható, hogy a vita június 13-án, az MKP országos tanácsának következő ülésén dől el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×